rootfoot

Rochii botez - cum faci alegerea corecta si ce tinute sa eviti

Cum iti alegi rochia pentru botez si ce tinute sa eviti la un astfel de eveniment

Rochie midi de ocazie Anelise fucsia

Venirea unui copil pe lume este o bucurie pentru orice familie, iar cel mic se bucura, de obicei, de intreaga atentie a celor din jur, indiferent ca e vorba de rude, prieteni, vecini sau simple cunostinte. Urmatorul pas important, la scurt timp dupa ce proaspetii parinti s-au obisnuit cu noul membru al familiei, este organizarea botezului, care presupune atat slujba religioasa, dar si marea petrecere data in cinstea bebelusului.

 

Chiar daca inca nu ai fost invitata la niciun botez pana acum, desi este putin probabil acest lucru, cu siguranta, la un moment dat, vei fi. Ca orice eveniment de amploare, participarea la o petrecere de botez presupune sa te gandesti din timp mai ales la tinuta pe care o vei purta, pe langa altele. Avand in vedere ca vrei sa arati bine, dar si sa te potrivesti cu natura evenimentului, nu lasa pe ultima suta de metri alegerea celei mai bune tinute.

 

 

 

 

 

Cum iti alegi tinuta pentru botez

 

O petrecere de botez este ocazia cu care poti imbraca una dintre cele mai frumoase tinute din sifonier sau, dimpotriva, prilejul cu care sa iti cumperi o rochie noua, care sa iti infrumuseteze garderoba. Chiar daca botezul este un eveniment formal, nu trebuie sa exagerezi cu seriozitatea tinutei, ci trebuie sa alegi una care sa emane veselie.

 

Prima decizie importanta pe care o ai de luat este cu privire la ce vei purta, la alegere, dintre rochie, fusta si pantaloni pentru ca oricare dintre acestea poate fi o varianta buna cand mergi la un botez. 

 

Poti alege sa porti croieli vintage sau pasteluri, deoarece acestea sunt in ton cu evenimentul si iti garanteaza o aparitie demna de a fi remarcata in sens pozitiv. 

   Rochie midi de ocazie Amber rosie

Lungimea rochiei alege-o in functie de preferinte, deoarece este potrivita atat o rochie lunga, pana in pamant, dar si una pana la genunchi.

 

Ca sa te simti confortabil, poti alege sa porti niste tocuri medii, astfel incat sa nu intampini probleme cand mergi si sa dansezi fara sa simti ca vrei sa te descalti dupa doar cateva ore. In plus, fiind vorba despre un botez, sunt mari sanse ca la petrecere sa fie prezenti si copii, asa ca o pereche de pantofi cu tocuri inalte nu ar fi cea mai inteleapta alegere daca vrei sa te joci cu acestia.

 

 

Ce tinute sa eviti la un botez

 

Nu exagera cu tinuta pe care urmeaza sa o imbraci. Nu alege cea mai stralucitoare sau cea mai eleganta rochie din magazin pentru ca nu este recomandat sa porti ceva care sa o eclipseze pe mama copilului sau pe nasa acestuia. Personajul principal este, desigur, bebelusul, dar urmatoarele cele mai importante persoane sunt mama si nasa. 

 

De asemenea, nu alege sa imbraci obiecte vestimentare indecente sau vulgare, adica foarte transparente, cu decolteu extrem de adanc sau care sunt prea scurte. Acestea nu doar ca te vor incomoda cand mergi sau cand dansezi, dar mai ales vor atrage priviri acuzatoare din partea celorlalti participanti la eveniment, lucru pe care probabil nu ti-l doresti. Nu trebuie sa fii o prezenta extravaganta ca sa iesi in evidenta in mod placut, ci sa te faci remarcata prin bun gust si simplitate.

 

Chiar daca vrei sa te simti comod si sa poti dansa toata noaptea, nu participa totusi la un botez imbracata in blugi sau in pantaloni scurti si incaltata in pantofi sport. Petrecerea de botez este un eveniment deosebit si care nu are loc in fiecare zi, asa ca arata ca impartasesti bucuria parintilor purtand o tinuta demna de aceasta ocazie, care sa nu fie chiar aceeasi cu cea pe care o porti atunci cand mergi la plimbare in parc.

 

 

Ce rochii de botez sa alegi si ce alte tinute ai la dispozitie

 

Exista numeroase variante de tinute pentru botez, pentru toate gusturile, insa cel mai important este sa o alegi pe cea care te reprezinta si care te face sa te simti bine in pielea ta si confortabil. 

 

Rochie

 

Gama de rochii botez din care poti alege este foarte diversa. Chiar daca esti adepta stilului mai elegant si mai sobru sau al celui modern, vei gasi, cu siguranta, o rochie potrivita cu ceea ce iti doresti. Poti alege o rochie midi cu volane, una lunga cu dantela si cu despicatura pe picior pentru un plus de senzualitate sau o rochie intr-o culoare pastelata, pe umeri si cu manecile trei sferturi. 

Rochie midi de ocazie din dantela Alexia  Rochie scurta de ocazie Jessica

O varianta potrivita pentru petrecerea de botez este si o rochie asimetrica si fara bretele, care sa aiba un accesoriu in talie pentru un plus de eleganta. Un astfel de model este foarte feminin, dar si confortabil, deoarece asimetria croielii iti ofera lejeritate in miscare.



O rochie in tonuri argintii poate fi cea mai buna varianta pentru tine daca vrei sa porti ceva diafan si sa te simti ca o printesa. Daca este lunga, cu o despicatura pe picior, cu un decolteu care nu depaseste limitele decentei si care are manecile trei sferturi transparente, te va face sa te simti lejer si sa fii remarcata prin bunul gust dat de simplitatea unei astfel de rochii. 

 

Salopeta

 

Desigur ca poti merge la un botez si imbracata in altceva decat in clasica rochie pentru ca poti fi feminina si suficient de eleganta pentru acest eveniment si purtand o salopeta, de exemplu. Alegand una eleganta, cu pantalon lung si poate cu o singura maneca, vei avea o tinuta moderna, care te va scoate in evidenta si care, in acelasi timp, va fi serioasa si demna de apreciat. Ideal ar fi sa nu te orientezi spre culoarea neagra, ci spre una mai vesela, cum ar fi roz sau verde. Cu o salopeta nu vei avea doar o tinuta spectaculoasa si rafinata, ci si una practica si comoda, in care te vei putea bucura de petrecere asa cum trebuie.

 Salopeta de ocazie cu o maneca Flavia rosie  Salopeta de ocazie cu umerii goi Camelia Verde

Costum cu pantaloni si sacou

 

O alta varianta moderna de tinuta pentru botez este sa alegi stilul office, adica un costum cu pantaloni si sacou. Stilul sobru si elegant al unei astfel de tinute se potriveste cu o petrecere de botez deoarece inspira decenta si seriozitate, dar si feminitate. Daca ti se pare prea indraznet sa mergi cu un sacou fara nimic pe dedesubt, poti sa alegi un top intr-o culoare neutra - alb sau negru - sau in aceeasi culoare cu costumul, astfel incat sa ai o aparitie armonioasa din punct de vedere cromatic. 


Costum elegant de ocazie Caroline   Costum elegant de ocazie Audrey Albastru

Indiferent de tinuta pe care vei alege sa o porti la petrecerea de botez, cel mai important este sa te distrezi, iar acest lucru nu va fi posibil daca vei purta o rochie sau un costum in care nu te simti confortabil. Fii feminina si eleganta, dar nu exagera pentru ca o aparitie chinuita iese in evidenta imediat si nu in mod placut. Alege o coafura lejera si un machiaj cat mai simplu, pe masura evenimentului. Si nu uita cel mai important accesoriu pe care il poti purta - zambetul - pentru ca pana la urma un botez este un motiv de bucurie pentru toata lumea, iar atmosfera nu trebuie sa fie altfel decat relaxata si plina de voie buna.
Costum elegant de ocazie Charlene negru  Costum elegant de ocazie Katherine fucsia

 

 

Sursa foto: Miss Grey

Missgrey @ Oct 01, 2019 +