rootfoot

Poarta rochii rosii de 8 Martie

Ziua Internationala a Femeii inseamna mai mult decat florile, parfumurile sau chiar rochiile de primavara primite de la sot, iubit, prieteni sau colegi, chiar daca semnificatia acestei zile poate trece neobservata printre atatea cadouri.

 

Ziua de 8 Martie ne aminteste tuturor de realizarile femeilor din toata lumea, dar mai ales de felul in care si-au croit cu devotament drum catre un statut social echivalent cu cel al barbatului. Ziua de 8 Martie ar trebui sa fie privita, deasemenea, ca un memento pentru faptul ca, din pacate, mai avem inca mult pana la capatul drumului.

 

Partea buna este ca poti contribui enorm la emanciparea femeilor pur si simplu sarbatorind ziua de 8 Martie ca o femeie puternica, eleganta si, mai ales, constienta de insemnatatea ei.

 

 


 

Afla cat mai multe despre femeile care au avut un rol important in istorie

 

Informatia inseamna putere. Ai fi surprinsa (sau poate stii deja) sa afli cat de putin accent se pune in scoala pe femeile care au avut un impact puternic in stiinta, politica sau literatura. De aceea este vital sa te documentezi singura. Citeste lucrari dedicate feminismului, uita-te la documentare si viziteaza expozitii care se concentreaza pe realizarile femeilor.

 

Ajuta comunitatea femeilor

 

Afla cum poti ajuta adaposturile din orasul tau care ofera sprijin femeilor agresate. Poti dona bani, mancare sau haine. Spune-le si prietenelor tale si puteti celebra impreuna Ziua Femeii ajutand alte femei.

Deasemenea, e bine sa ai in vedere (oricand, nu doar de 8 Martie) faptul ca poti participa activ la transformarea societatii intr-una care promoveaza egalitatea intre sexe. Fa voluntariat  la clinicile de planificare familiala din orasul tau, sau participa la un maraton pentru strangere de fonduri sau pentru cresterea sensibilizarii societatii la problemele intampinate de femei.

 

Impartaseste-ti povestea

 

Daca ai suferit din cauza discriminarii, daca ai infruntat cu indrazneala prejudecatile celor din jur sau daca vrei sa discuti despre obstacolele si limitarile impuse in calea femeilor, fa-ti vocea auzita. Fie ca-ti impartasesti povestea pe social media, fie ca iei cuvantul la un eveniment, este important ca lumea sa cunoasca realitatea din cat mai multe perspective.

 

Multumeste femeilor din viata ta

 

Fie ca ajuti o colega cu un sfat, ca ai grija de copilul unei prietene pentru o seara, ca faci piata pentru mama ta, este foarte important sa asiguri femeile din jurul tau ca se pot baza pe tine, multumindu-le in acelasi timp pentru toate datile cand si ele au fost alaturi de tine.

 

Poarta o rochie rosie de 8 Martie

 

Rosul este culoarea pe care femeile din toata lumea o poarta de 8 Martie pentru a aduce in atentia publica importanta Zilei Internationale a Femeii. O rochie rosie va atrage atentia nu doar asupra elegantei tale, ci si asupra implicarii tale in lupta pentru egalitatea sexelor.

La multi ani si fii mandra ca esti femeie!

 

Missgrey @ Mar 08, 2018 +