rootfoot

Tinuta perfecta pentru o petrecere pe masura

A inceput deja numaratoarea inversa pentru Revelionul 2019 si este momentul sa gasesti rochia perfecta care va nota tranzitia dintre ani. Cand vine vorba de rochia perfecta pentru Revelion trebuie sa recunosti ca sesiunea de shopping nu este tocmai usoara si iti da probabil multe batai de cap.

Insa, pentru a-ti usura cautarea, ar trebui sa ai in minte cuvintele actritei Salma Hayek:

“Imi place corpul meu. Nu este perfect. Il accept si-l port ca pe o rochie frumoasa.”

Iata! Frumusetea incepe cu tine! Cunoaste-ti corpul, accepta-l si restul sunt detalii! Da, in jurul acestui statement sanatos trebuie construit styling-ul potrivit siluetei tale. Pentru a-ti identifica forma corpului, ai nevoie de o oglinda mare, de imaginea ta in minimum de lenjerie si de o doza maaare de sinceritate. Miss Grey iti ofera consiliere stilistica si ti-a pregatit mai multe tipologii, cu do’s and dont’s. Tine cont de sfaturi si vei arata fabulos.

 

SILUETA TRIUNGHI (para)

umeri ingusti, posterior bombat, solduri voluptoase

Punctele forte acestei siluete sunt: talia ingusta, abdomenul plat si posteriorul bombat. Poti alege rochii care adauga un plus de volum si structura in zona torsului. Partea de sus a rochiei poate fi stralucitoare, cu imprimeuri mari, broderie, paiete, volane, incretituri si cu umerii marcati.

Sunt de evitat item-urile care nu marcheaza talia, in consecinta taie de pe lista de shopping rochiile de tip tub sau drepte.

 

SILUETA TRIUNGHI INVERSAT (mar)

umeri mai largi decat soldurile, sani voluptosi , posterior destul de plat

Focusul tau trebuie sa fie pe rochiile care au fusta plista , A-Line, cu volum, structurate. Evita toate rochiile care au umeri voluminosi sau accesorizati. Trebuie sa reducem volumul mare al torsului si sa accentuam mai mult soldurile inguste si posteriorul care nu este bombat.

 

SILUETA ROTUNDA

fara talie, strat adipos in jurul taliei si pe posterior, picioare frumoase si sani voluptosi

Opteaza pentru rochiile care iti scot in evidenta picioarele si sanii. Vei avea o silueta perfect armonioasa daca eviti rochiile care adauga volum in jurul taliei. Sunt perfecte pentru tine, croielile de tip empire si poti spune un mare “DA” decolteurilor in V pentru a pune focusul pe fata.

 

SILUETA DREPTUNGHI

 alura fragila, soldurile egale cu umerii, talie nemarcata

Tot cee ce trebuie sa faci este sa desenezi linii cat mai curbate, voluptoase. Poti accesa rochiile cu urmatoarele detalii: volane, pliseuri, peplum, talie marcata. Evita rochiile mulate si pe cele care au talia coborata deoarece dau senzatia unui torso foarte lung si nu iti va complimenta armonios silueta.

 

SILUETA CLEPSIDRA

talie ingusta, soldurile egale cu umerii, sani voluptosi si posterior bombat

Am lasat pe final silueta care este considerata ideala. Chiar daca nu ai multe de corectat, evita totusi rochiile care te fac sa pari prea sexy. Sa nu treci nici in extrema cealalta, sa iti ascunzi formele in rochii voluminoase. Obisnuiteste sa porti des rochii care se petrec, A-Line sau bodycon.

 

In speranta ca tipsurile au fost utile, nu ramane decat sa dai dovada de multa imaginatie si sa te bucuri de un Revelion memorabil.

PS – Nu uita, ceea ce este mai important la o rochie este femeia ce o poarta.

 

 

 

Text si Ilustratii de George Enache

( designer Miss Grey Romania)

Missgrey @ Dec 20, 2018 +