rootfoot

3 greseli de stil de evitat

Stii care e cel mai neplacut aspect al unei tinute de seara dezastruoase?

 

Fotografiile ramase ca dovada a acelui moment de ratacire in care, dupa cum se spune in popor, ti-a luat Dumnezeu mintile, si ai pus pe tine ceva ce n-ar fi trebuit sa porti niciodata, sau cel putin nu in combinatia cu pricina.

Partea buna, sau macar constructiva, a bifarii unui esec vestimentar, este ca iti va servi drept lectie pentru viitoarele evenimente speciale la care vei fi invitata. Asa ca nu e cazul sa faci vreo criza de nervi in fata pozelor cu tine in cea mai nepotrivita tinuta de seara, ci sa zambesti plina de incredere ca ai mai descoperit o greseala pe care nu o vei repeta.

 

Sunt destule greseli vestimentare care abia asteapta sa fie facute.

Iti vom spune in articolul de astazi trei dintre acestea.

 

Asortezi pantofii cu poseta

 

A asorta doua accesorii nu inseamna ca trebuie sa alegi doua piese de aceeasi culoare, ci doua piese care, alaturate, compun o imagine armonioasa.

Serios, verbul a asorta chiar asa se defineste.

Vremea cand regula de baza a elegantei in moda era sa potrivesti la culoare geanta si pantofii, mai ales intr-o tinuta de seara, a apus, si asta este foarte bine!

Joaca-te cu nuantele, alege una neutra pentru pantofi si una intensa pentru poseta, poti face aproape orice, numai nu alege pantofii si poseta in culori identice.

 

Porti toate bijuteriile in acelasi timp

 

Chiar daca esti foarte mandra de setul de bijuterii compus din cercei, doua bratari si un colier, primit cadou de la iubitul tau, asta nu inseamna ca trebuie sa le porti pe toate concomitent. Tinuta de seara presupune, in primul rand, armonie si stil, nu zorzoane.

Daca rochia de seara pe care o porti are diverse detalii, de exemplu volane, insertii de dantela sau paiete, vor fi suficienti cerceii cu design subtil. Colierele statement se poarta mai degraba ziua, evidentiind o tinuta casual, nu ca bijuterie pentru tinuta de seara. Deasemenea, nu uita ca machiajul stralucitor sau prea intens poate incarca look-ul, asa ca rezuma-te la un ruj rosu sexy sau (niciodata si) eyeliner si rimel.

 

Confunzi tinuta de seara cu tinuta de club

   

La prima vedere, ambele tinute se poarta seara, deci care e problema?

Ocazia este problema, si tot ea este raspunsul. Tinuta de club este cea ideala pentru o seara de dans, flirt si mult ras, pe cand tinuta de seara trebuie sa respecte un dress code (afla-l inainte sa te gandesti ce o sa porti). Pentru un dress code black tie este ideala o rochie de seara lunga, din materiale vaporoase, iar un dress code semi-formal iti permite sa imbraci si o rochie midi, cu croiala conica, din tesaturi nobile, precum catifeaua sau dantela brodata.

 

Desigur, sunt numeroase felurile in care poti gresi ceva in alegerea tinutei de seara, dar cele de mai sus sunt greseli de incepatoare, pe care neaparat trebuie sa le eviti inainte sa treci la unele mai complexe. Acelea sunt oricum mai mult de nuanta si tin, in principiu, de gusturile personale.

 

Missgrey @ May 20, 2017 +