Superstitii vestimentare de Revelion

Superstitiile exista de cand lumea. De-a lungul istoriei, ele s-au constituit ca un liant intre culturi si epoci. Chiar daca fiecare generatie isi pune, intr-un fel sau altul, amprenta asupra lor, modificandu-le treptat si sigur forma, esenta ramane aceeasi. Astfel, fiecare eveniment sau fenomen important are atasate superstitii in care foarte multi oameni cred, si care inca sunt respectate cu sfintenie de catre marea majoritate a acestora. Si, la urma urmei, de ce sa te impotrivesti unei traditii stravechi care spune ca poti evita ghinionul prin actiuni banale si simbolice? Nu e mai simplu sa ne pretam la ele ca la activitati naturale pe care trebuie sa le prestam la anumite intervale de timp? 

Dincolo de bine-cunoscutele superstitii referitoare la alungarea spiritelor rele, la atragerea bunastarii, a fericirii si a prosperitatii, sau la descoperirea barbatului care ti-a fost sortit, exista si superstitii vestimentare, iar acestea fac obiectul articolului nostru de astazi. Chiar daca limitate ca numar, superstitiile de Revelion referitoare la imbracamintea noastra sunt printre cele mai respectate si pastrate traditii, inca din timpuri istorice. 

rochie-rosie-de-revelionAstfel, una dintre cele mai cunoscute superstitii de Revelion referitoare la tinutele noastre spune ca hainele pe care alegem sa le purtam in noaptea de Revelion trebuie in mod obligatoriu sa fie colorate, pentru ca o gama cromatica puternica, vie si vibranta simbolizeaza intotdeauna veselie, o stare sufleteasca si spirituala pozitiva, optimism, deschidere. Astfel, daca vestimentatia ta va fi colorata in noaptea de Revelion, vei avea parte de un an plin de bucurii. 

O alta superstitie foarte cunoscuta de Revelion (daca nu cea mai cunoscuta se refera la hainele rosii. Culoare cu o profunda incarcatura simbolica si emotionala, rosul este un reprezentant al norocului pentru persoanele care il poarta in noaptea dintre ani. Reprezentant al vietii si al iubirii, se crede ca rosul purtat in noaptea de Revelion sporeste sansele in dragoste, iar anul care tocmai incepe va fi plin de vitalitate, bucurie, dinamism si noroc atat pe plan emotional, cat si material. De aceea, multe femei aleg sa poarte rochii rosii de Revelion. Daca te mai afli in cautarea uneia, Miss Grey iti propune rochia din paiete rosii Red Sparkle, care imbina perfect aceasta culoare puternica si senzuala cu eleganta si efectul provocator si stralucitor al unei rochii scurte de petrecere - continand, astfel, toate elementele unei rochii de Revelion perfecte. 

Nu in ultimul rand, traditia spune ca in noaptea de Revelion trebuie sa porti obligatoriu rochii noi. Se crede ca ceea ce face aceasta noapte sa fie speciala este tocmai faptul ca reprezinta o intalnire la nivel simbolic, magica, intre vechi si nou. Astfel, ni se da ocazia unui nou inceput, ni se da sansa de a ne schimba complet, iar noutatea trebuie sa se manifeste sub toate aspectele. Purtand haine noi, tot ce a insemnat tristete, neimplinire si probleme in anul anterior dispare. 

Miss Grey iti ureaza petrecere frumoasa deseara, si un An Nou vesel, plin de sanatate, bucurii si impliniri pe toate planurile! 

Missgrey @ Dec 31, 2014 +