rootfoot

Sase curiozitati despre rochia de catifea neagra

Delicata, luxoasa, placuta la atingere si inzestrata cu o stralucire subtila, rochia de catifea neagra pare sa stie mereu cum sa atraga atentia asupra ta intr-o maniera stilata, indiferent de ocazie.

 

Tesatura texturata, sofisticata datorita luciului discret si finetei plu?ate, devine prin simplitatea liniilor unei mici rochii negre un adevarat etalon al elegantei. Cu o rochie de catifea neagra midi mergi la sigur, indiferent de ocazie, iar asta o transforma intr-un must-have al acestei ierni.

 

Piesa de rezistenta a garderobei tale si o varianta extrem de rafinata a clasicei little black dress, rochia de catifea neagra a capatat un renume aparte, si nu doar in lumea modei. Sursa de inspiratie pentru artisti si simbol al opulentei regale, catifeaua neagra (black velvet) este printre primele optiuni atunci cand vrei sa sugerezi luxul suprem, fie ca te referi la moda, gastronomie sau arta.

 

 

Iata sase exemple care-ti arata de ce e rochia neagra de catifea atat de speciala.

 

„Black Velvet” este titlul unui hit muzical celebru pe care sigur l-ai ascultat macar o data, cel mai probabil in compania persoanei iubite. Denumirea cantecului artistei canadiene Alannah Miles, devenit rapid un succes masiv, este inspirata din picturile pe catifea neagra care-l reprezentau pe regele muzicii rock, Elvis Presley.

 

„Black Velvet” este si numele unei marci de whisky reprezentate de celebritati precum Cybill Shepherd sau Christie Brinkley. Denumirea initiala a licorii a fost „Black Label”, insa bautura a fost rebotezata datorita finetii asemanatoare catifelei.

 

Printre cele mai faimoase LBD-uri (little black dresses) din istoria modei se numara doua tinute fabuloase: rochia de catifea neagra, lunga, cu crapatura pe picior, purtata de Angelina Jolie la Oscarurile din 2012, si rochia cu umeri dezgoliti purtata in 2012 de ducesa de Cambridge, Kate Middleton.

 

Catifeaua neagra este apreciata de artisti originali precum pictorul Edgar Leeteg, supranumit „Gauguin al americanilor”. Acesta a devenit faimos iar picturile sale pe catifea neagra au fost vandute la preturi exorbitante.

 

„Kuba velvet”, un tip de catifea neagra sau colorata, produs numai in Republica Democratica Congo, este atat de complex incat necesita un timp de realizare de cateva luni si chiar un an.

 

Rochia neagra de catifea s-a regasit printre primele modele de LBD concepute de Coco Chanel ca tinuta eleganta de seara. Este printre cele mai iubite modele de rochii elegante datorita aerului sic si rafinat pe care-l emana aparent fara niciun efort. Catifeaua neagra se accesorizeaza incredibil de usor (e suficient un sirag de perle sau un inel din argint) si arata minunat in tinutele cu un design cat mai simplu, care contureaza delicat silueta.

 

Missgrey @ Dec 11, 2017 +