rootfoot

Cum stii ca porti o rochie de ocazie prea sexy?

Recunosc, intrebarea din titlu este suspecta din multe puncte de vedere, dar cel mai important este faptul ca ridica, la randul ei, o alta intrebare: nu cumva prea sexy inseamna vulgar? Intr-un fel, da, desi o rochie de ocazie sexy purtata la o petrecere in club poate parea totusi prea sexy la o petrecere tinuta acasa la rude, iar in functie de codul vestimentar o rochie seducatoare de cocktail va fi considerata nepotrivit de sexy la o ocazie cu dress code black tie sau la birou.

 

Lasand totusi deoparte criteriile de ambianta si cod vestimentar, exista o linie foarte fina intre o rochie de ocazie sexy si una care se afla intr-un echilibru delicat intre senzualitate si vulgaritate.

 

Rochia de ocazie mulata sau rochie de ocazie bodycon?

 

     

    La prima vedere, ambele modele de rochii au cam aceeasi croiala, cu linii care urmaresc fidel linia corpului, evidentiind formele. Insa tesatura din care este confectionata rochia poate transforma ceea ce ar fi trebuit sa fie o rochie de ocazie sexy intr-una vulgara. Materialele care contin lycra sau care sunt transparente lasa prea putin loc imaginatiei si striga in loc sa sopteasca discret, asa cum ar face-o de altfel tesaturi sofisticate precum catifeaua sau matasea. Si uneori, chiar daca alegi o rochie de ocazie din catifea cu croiala conica, dar cu un numar mai mic decat ar trebui, risti ca tinuta ta sa alunece in categoria „prea sexy spre vulgar”.

     

    E foarte important felul in care porti decolteul adanc

     

    Chiar daca exista numeroase modele de rochii de ocazie sexy cu decolteu halter (un tip de decolteu care acopera pieptul si dezgoleste umerii), vorbim acum despre acele decolteuri in V, adanci, simple sau drapate, a caror purtare eleganta implica si putina ingeniozitate, pe langa obligatoriul bun gust. Nici celebritatile nu reusesc intotdeauna sa aiba o tinuta corecta si eleganta atunci cand aleg sa poarte rochii cu decolteu foarte adanc (in afara de Jennifer Lopez, care pare sa izbuteasca intotdeauna).

     

    Pe scurt, cand porti o rochie de ocazie cu decolteu drapat sau in V, adanc, poti opta pentru o sustinere invizibila sau pentru una vizibila si stilata. Ce inseamna acest lucru? Ca vei purta ori un sutien cu design special, cu cupele inclinate, ori –in functie si de modelul rochiei – poti alege sa porti pe sub ea un sutien cu design aparte, de tip bralette, bandeau sau cu bretele decorative. Orice varianta ai alege, cu siguranta vor arata mult mai incitant si placut decat sutienele de zi cu zi, care pot lasa impresia ca de fapt rochia de ocazie dezvaluie din greseala mai mult decat erai pregatita sa arati. Iar neglijenta, ca si indecenta de altfel, nu este deloc sexy.

     

    Missgrey @ Dec 08, 2017 +