rootfoot

Scandalul secolului: hainele XXL interzise intr-un lant de magazine

Rareori o declaratie a cuiva din industria modei reuseste sa trezeasca un astfel de oprobriu, dar parerea lui Mike Jeffries despre hainele XXL a socat o lume intreaga in urma cu un deceniu.

CEO-ul faimosului brand american Abercrombie&Fitch a recunoscut ca nu vrea ca persoanele plus size sa cumpere hainele comercializate de magazinul lui, si mai mult decat atat, ca oferta sa vestimentara nu se adreseaza decat celor mai cool si populari tineri.

 

Pentru o vreme indelungata, in magazinele Abercrombie&Fitch nu s-au gasit piese vestimentare pentru marimi mari, nici vreo rochie XXL, nici pantaloni XXL, absolut nimic destinat persoanelor plus size, pe care conducerea retailer-ului american le considera neatractive si nepopulare. Exclusivismul lui Jeffries mergea pana intr-acolo incat angajatii trebuiau sa arate ca niste reprezentari umane ale lui Barbie si Ken, pentru a atrage doar clienti asemenea lor.



Interzicerea hainelor XXL a dus la un lant de reactii negative

 

Hainele de pe rafturile brandului american, care si-a inceput activitatea in anul 1892, oferind spre vanzare piese vestimentare pentru pescari si vanatori, se opresc la marimea XL. Singurele haine XXL sau mai mari se adreseaza barbatilor cu statura atletica.

 

Acuzatiile de discriminare si comportament antisocial au venit ca o consecinta fireasca a declaratiilor lui Jeffries. In ciuda argumentelor potrivit carora nu era vorba decat de o strategie de marketing, opinia publica a criticat viguros politica retailerului, asa ca vanzarile si increderea in brand au scazut vizibil.

 

In 2014, dupa o lunga perioada in care vanzarile au fost  afectate de publicitatea negativa, Jeffries a renuntat la pozitia de CEO al companiei. Urmarea? Valoarea actiunilor a crescut remarcabil de mult imediat dupa schimbarea conducerii. Abercrombie&Fitch a anuntat chiar ca va incepe sa comercializeze si haine XXL, insa oferta online pentru femei se opreste in continuare la marimea XL.

 

Obiceiurile proaste se schimba greu.

 

Din pacate, realitatea este ca multe branduri au ales sa ofere selectiv piese vestimentare pe marimi mari, majoritatea oprindu-se la masura XL. Atunci cand o femeie cu silueta plinuta, care nu respecta standardele subiective si, dupa cum vezi, teribil de controversate ale magazinelor de moda, incearca sa-si gaseasca o rochie plus size, deseori intampina o multime de greutati.

 

Miss Grey sustine alegerile vestimentare ale femeilor cu siluete plinute

 

   

Asa cum stii, la Miss Grey gasesti o colectie deosebita de rochii Plus Size elegante, pentru ca noi credem in frumusetea unei femei care are libertatea de a putea alege ce sa poarte, indiferent de marimea siluetei.

 

Intr-o lume caracterizata prin diversitate, varietatea nu poate fi vazuta altfel decat ca o trasatura a frumusetii, indiferent ca vorbim despre culori, texturi, modele sau marimi. De aceea, rochiile Plus Size Miss Grey sunt disponibile pe marimi intre 44 (2XL) si 50 (5XL), si iti garanteaza nu doar confort ci si o eleganta inegalabila la orice eveniment special vei participa.

 

Missgrey @ May 25, 2017 +