rootfoot

Rochia cu funda la gat, tinuta femeilor puternice

Rochia cu funda la gat este una din acele tinute in care arati extrem de feminina si puternica in acelasi timp.

 

Este o abordare vestimentara pretuita de numerosi designeri, care in ultima vreme a revenit in tendinte cu o amploare fantastica. Desi are un aer usor retro, pe de o parte, si pare facuta pentru a fi purtata la birou, pe de alta parte, cocheta rochie cu funda la gat este cu siguranta un must-have in garderoba ta.

 

Funda indulceste trasaturile, atrage atentia asupra chipului, echilibreaza proportiile si, cel mai important lucru, transforma orice rochie sau bluza dintr-una draguta intr-o piesa vestimentara fabuloasa.

 

Rochia cu funda la gat, de la Coco Chanel la Margaret Thatcher

 

In anii 1920, funda la gat a fost popularizata de Coco Chanel in acum clasicele mici rochii negre, insa abia in 1980 a devenit un element de design foarte raspandit. Femeile aflate in posturi de conducere aveau nevoie de o tinuta care sa impuna respect barbatilor, insa fiind atat de putine, nu aveau exemple care sa le inspire. Asa ca au cautat indicii in vestimentatia masculina si au inceput sa poarte la birou costume compuse din fusta si sacou, insa rigida cravata a fost transformata intr-o funda sic, delicata si feminina. Rochia cu funda la gat devenise astfel tinuta perfecta pentru femei intr-o lume dominata de barbati.

 

De altfel, insasi Doamna de fier, Margaret Thatcher, obisnuia sa poarte deseori bluze si rochii cu funda la gat, despre care spune ca indulcesc tinuta si arata dragut.

 

 

Cum si unde porti rochia cu funda la gat

 

Ai putea crede ca o piesa vestimentara cu aspect de fusta si bluza cu funda la gat ar putea fi purtata doar la birou sau la intalniri oficiale, insa lucrurile nu stau tocmai asa. Aerul ei sic o face potrivita si la o petrecere de cocktail sau un alt eveniment de zi unde vrei sa ai o prezenta ireprosabila, atata vreme cat o accesorizezi corespunzator.

 

Bineinteles ca vei renunta la orice fel de colier sau pandantiv, iar daca rochia cu funda la gat are maneci bufante, nici bratarile nu sunt o optiune. In ce priveste bijuteriile, o pereche de cercei discreti si un inel sunt suficiente. Neaparat trebuie sa porti pantofi cu toc la o astfel de tinuta, cei cu talpa plata neavantajandu-te in niciun fel. Poarta rochia cu funda la gat cu o geanta office, cu manere, la birou, iar la un eveniment de zi accesorizeaz-o cu o poseta plic sau clutch cu lant.

 

Missgrey @ Nov 28, 2017 +