rootfoot

Poarta rochii de seara din catifea pentru tinute mai feminine

Anul trecut doar au tatonat terenul, dar in 2017 noile rochii de seara din catifea au devenit un trend in fata caruia ti-e imposibil sa inchizi ochii. Mai feminine si mai fluide ca niciodata, rochiile din catifea s-au transformat din „prea pretioase”, „prea sofisticate”, „prea exagerate”, in tinute cat se poate de sic, fermecatoare si… esentiale in garderoba festiva.

 

Obisnuieste-te sa porti catifea, putin cate putin

 

Daca esti mai degraba genul care poarta rochii sobre, cu linii simple si texturi delicate dar care nu prea atrag atentia, te poti obisnui cu luxoasa catifea integrand-o treptat atat in tinute de zi, cat si de seara.

 

Tesatura texturata a devenit suficient de populara incat sa poata fi regasita atat in designul posetelor, pantofilor, cat si al bijuteriilor – un choker catifelat, purtat cu o rochie care-ti lasa gatul cat mai liber, iti confera un irezistibil aer seducator.

 

Exista cate un tip de catifea potrivit pentru fiecare tinuta

 

Catifeaua confectionata in perioada Renasterii era o tesatura cu adevarat decadenta: realizata din matase cu fire pretioase din aur sau argint, nu-i de mirare ca era purtata de cei mai bogati membri ai societatii, de clerici sau nobili.

 

Astazi exista, in principiu, trei tipuri de catifea: reiata, neteda si velur. Fiecare textura este potrivita pentru anumite tinute.

 

De exemplu, pantalonii din catifea reiata, foarte populari prin anii 70, arata extraordinar asortati cu piese mai actuale, iar catifeaua devore, cu modele florale, a unui sacou cambrat iti contureaza senzual silueta. Catifeaua neteda, fluida si stralucitoare, se potriveste modelelor de rochii de seara cu linii clasice, elegante.

 

Accesorizeaza corect modelele de rochii de seara din catifea

 

     

    Cu jocurile de stralucire specifice materialului, rochia de seara din catifea acapareaza usor atentia, fiind suficient de luxoasa pentru a te scuti de alegerea unor bijuterii, mai ales daca porti unul din modelele cu insertii sau aplicatii din dantela aurie. Moderatia este cuvantul cheie in accesorizarea rochiilor de catifea, asa ca mergi la sigur purtand o singura bijuterie, poate chiar una cu aspect vintage.

     

    Pantofii cu toc sunt obligatorii atunci cand porti rochii midi din catifea, si chiar daca le vei purta la ocaziile festive din timpul iernii, evita dresurile groase, lucioase, pentru a nu incarca excesiv tinuta.

     

    Si nu in ultimul rand, atunci cand porti rochii de seara din catifea e bine sa fii pregatita sa primesti nu doar complimente, ci si… atingeri curioase din partea celor care vor sa simta textura incredibil de fina si placuta a catifelei.

     

    Missgrey @ Nov 29, 2017 +