rootfoot

Descopera-ti stilul vestimentar care te defineste

Ca hainele au devenit aproape inseparabile de corpul nostru e un adevar valabil oriunde in lumea civilizata. Prin vestimentatie, un om poate face primul pas catre comunicarea nonverbala cu semenii lui. Fusta, camasa, blugii sau rochia pe care o alegi in fiecare dimineata din sifonier serveste nu numai la crearea unui look, ci si la exprimarea personalitatii, a lumii tale interioare.

 

Prin haine si felul in care le alegi comunici informatii importante despre tine, despre pasiunile care te insufletesc, despre cat de bine te cunosti, despre cata incredere ai in propriile puteri si in fata caror temeri te simti vulnerabila. Cu atat mai mult, la evenimentele importante, unde toti ochii sunt atintiti asupra ta, este vital sa alegi o tinuta de ocazie in care sa fii tu insati si care sa-ti dezvaluie cea mai buna versiune a ta.

 

 

Spune-mi cine esti… fara sa vorbesti

 

Poti spune atat de multe fara sa fie nevoie sa rostesti nici macar un cuvant…

 

Serios, uite, nu e nevoie sa-mi spui nimic, dar daca te intalnesc atunci cand porti un trening banal, parul prins neglijent in coada si niste adidasi care au fost mult mai curati candva, voi sti ca nu esti intr-o dispozitie prea buna, sau ca preferi sa fii lasata in pace.

 

Daca la nunta celei mai bune prietene porti o rochie de ocazie neagra si accesorii negre, e posibil sa regreti putin mai mult decat crezi faptul ca nu veti mai petrece impreuna la fel de mult timp ca inainte.

 

Daca la o petrecere de cocktail faci turul celorlalti invitati imbracata intr-o rochie bodycon din dantela pretioasa, in nuante puternice, vibrante, care atrag privirile, probabil te simti pregatita sa cuceresti macar o bucatica din lume.

 

Stilul vestimentar este aliatul tau

 

Descoperirea stilului vestimentar care te reprezinta este o calatorie destul de incalcita printr-o multime de „zone obscure” pe care va trebui sa le cunosti si intelegi foarte bine.

 

Nu-ti poti defini stilul fara sa stii ce paleta de culori ti se potriveste, ce forma are silueta ta (mar, para sau clepsidra), ce croieli te avantajeaza, ce postura adopti in diferite momente, ce mimica si ce gesturi afisezi. Intre toate aceste elemente si felul in care alegi sa te imbraci trebuie sa existe o armonie perfecta, apoi, bineinteles, vei tine seama si de variabilele care tin de locul unde mergi, de vreme, de oamenii pe care ii vei intalni.

 

Insa atunci cand reusesti sa aduci toate aceste elemente la un numitor comun, iti vei fi descoperit nu doar un stil vestimentar, ci un mod de viata si exprimare a sinelui tau, in cel mai credibil si influent mod. Iar marturie stau chiar cuvintele faimoasei Marilyn Monroe:

 

„Da-i unei femei pantofii potriviti si va cuceri lumea.”

 

Missgrey @ Sep 20, 2017 +