rootfoot

Cum porti rochii lungi din catifea neagra fara sa arati ca o vampirita

 

Probabil ca asociezi o rochie lunga din catifea neagra cu imaginea unei vampirite elegante care locuieste intr-un castel infricosator si misterios, si e normal sa o faci. Toate vampiritele din literatura si filme, ma refer bineinteles la cele care se respecta, au purtat la un moment dat cu o gratie supranaturala o rochie lunga din catifea neagra. Ti-o poti inchipui, de exemplu, pe Morticia Addams purtand altceva decat o somptuoasa rochie din catifea de un negru mai intens decat cea mai tenebroasa noapte? Cam greu.

 

 

 

Insa ce te faci cand planuiesti o intrare spectaculoasa la o petrecere care se anunta a fi evenimentul anului, imbracata tocmai intr-o astfel de rochie lunga din catifea neagra? Sigur vrei sa fii in centrul atentiei, dar nu pentru ca ceilalti invitati ar sta cu ochii pe tine, nerabdatori sa-ti vada… caninii.

 

Alege rochii lungi din catifea neagra cu design modern

 

De fapt, inainte de toate trebuie sa te asiguri ca rochia din catifea aleasa se potriveste perfect pe silueta ta. Fiind o tesatura voluminoasa, catifeaua tinde sa-ti avantajeze mai putin formele daca nu este croita exact pe masurile tale. Renunta la o rochie din catifea mai larga sau prea stramta, pentru ca rezultatul nu va fi cel scontat.

 

Evita manecile lungi, ample, evazate sau in colturi. Rochia lunga din catifea neagra este in sine o tinuta dramatica, asa ca nu e nevoie sa exagerezi. O varianta mult mai eleganta si adecvata unei petreceri formale este rochia din catifea cu maneci transparente, din dantela. Delicatetea acestora va conferi o nota diafana unei rochii altfel opulente. De altfel, combinatia de dantela si catifea este una dintre cele mai stilate si luxoase, asa ca daca ai de ales intre o rochie lunga realizata numai din catifea si una care are insertii de dantela, recomandarea e sa o alegi pe cea din urma.

 

Tot pentru a evita asemanarea cu vreun personaj malefic, lasa deoparte gulerele in stil Victorian, inalte, in colturi sau cu volane. Cantitatea de material din partea de jos a rochiei lungi trebuie echilibrata printr-un senzual decolteu rotund sau in V.

 

Accesoriile potrivite pentru o rochie lunga din catifea neagra

 

Un choker din dantela neagra, cu pietre negre sau sangerii, ar fi alegerea perfecta daca ai vrea sa semeni cu un personaj intunecat si primejdios. Insa deja am stabilit ca o petrecere formala nu e ocazia indicata unui astfel de look, asa ca incearca sa alaturi rochiei negre lungi din catifea bijuterii delicate, preferand cerceii candelabru unui colier si un inel fin unei bratari masive, tip manseta.  



Missgrey @ Dec 20, 2017 +