rootfoot

Declaratia de stil a unei rochii conice elegante

Termenul englezesc pentru a denumi modelele de rochii conice este „bodycon”, un derivat suficient de sugestiv pentru acele piese vestimentare care iti urmaresc fidel linia trupului.

Rochia conica obisnuia sa joace rolul semnului egal pus intre moda si sex, in perioada nebuna a anilor 80, cand lycra era in mare voga, insa in zilele noastre lucrurile stau cu totul altfel. Hai sa facem cativa pasi in trecutul acestei piese vestimentare, ca sa intelegem mai bine fascinatia exercitata de fabuloasa rochie conica.

 

O vizita la bunicutele rochiei conice elegante

 

   

Aruncand o privire in moda secolului XX, putem vedea o alternanta continua intre sublinierea siluetei si camuflarea formelor feminine.

Astfel, corsetelor din anii 1900 le-a urmat croiala lejera, aproape dreapta a rochiilor din anii 20.

In anii 1930 starletele au inceput sa poarte rochii-teaca, piese vestimentare care invaluiau delicat si destul de fidel trupul, confectionate din bumbac, cu lungimea peste genunchi.

Anii 50 au fost marcati de stilul pin-up, reprezentat prin tinutele sexy ale faimoasei Marylin Monroe.

Anii 70 au introdus poliesterul in modelele de rochii care conturau formele, si de aici pana la versiunile moderne de rochii conice nu mai era mult.



Rochia bandaj-verisoara extravaganta a rochiei conice

 

Prin anii 80, designerul tunisian Azzedine Alaia a lansat numeroase modele de rochii conice elegante si extrem de senzuale, care invaluiau corpul si evidentiau formele, lansand irevocabil moda acestor piese vestimentare stralucitoare. Cu toate ca Alaia a fost primul designer care a popularizat rochiile bodycon, Herve Leger a primit toate creditele pentru o varianta a acestei tinute, confectionata din benzi de material cusute intre ele, astfel incat sa sugereze ideea unui vesmant mulat care infasura corpul precum un bandaj.

De ce?

Pentru ca Azzedine Alaia, spre deosebire de Herve Leger, a refuzat sa recunoasca gusturile in materie de moda ale editorului-?ef al revistei Vogue, Anna Wintour, drept urmare, creatiile lui Alaia nu au beneficiat de promovarea celei mai cunoscute publicatii din industria modei.  



Cine poate purta rochii conice elegante?

 

   18

Acele rochii bodycon purtate de sex-simboluri precum Pamela Anderson, extrem de scurte si decoltate, din tesaturi sintetice mulate, s-au transformat in ultimii ani in rochii conice elegante, al caror rafinament este dat de calitatea materialului si de o croiala care pune in valoarea mai degraba personalitatea si emanciparea femeii, in detrimentul senzualitatii brute. Modelele moderne de rochii conice includ mai multa dantela si detalii originale, precum manecile transparente sa insertiile din voal.

 

Exista atatea variante de rochii conice elegante, incat nu am gresi prea mult daca am spune ca orice femeie careia nu-i lipseste increderea in sine poate purta un astfel de model. Poti alege intre rochii conice cu bretele, corset, decolteu in V, pe gat, cu maneca lunga, lungi pana la genunchi sau cu tivul oprindu-se putin sub linia posteriorului, confectionate din compozitii mai mult sau mai putin elastice, insa un lucru e sigur: daca porti o astfel de rochie, vei fi in centrul atentiei.

 

Missgrey @ May 23, 2017 +