rootfoot

Cum te subtiaza cateva linii bine plasate pe o rochie de ocazie

Fiecare femeie ar trebui sa experimenteze diverse stiluri vestimentare, fara sa fie descurajata de micile esecuri, pana cand stapaneste toate trucurile care-i asigura o prezenta impecabila in orice situatie.

 

Unii numesc asta stil, altii arta, insa tot ce conteaza este ca alegerea si alaturarea dibace a hainelor si accesoriilor, a materialelor, a culorilor si a designului in asa fel incat sa-ti complimenteze forma corpului, atenuandu-i defectele si potentandu-i calitatile, se poate deprinde cu usurinta.

 

Nu trebuie decat sa te ghidezi dupa cateva principii simple atunci cand alegi, din multimea modelelor de rochii de ocazie, tinuta perfecta pentru urmatorul eveniment special, aceea care nu doar te invaluie intr-un aer sofisticat, dar te face sa pari mai subtire.

 

 

Cum folosesti designul rochiei de ocazie in favoarea ta?

 

Toata lumea stie ca liniile verticale sau diagonale alungesc, pe cand cele orizontale ingroasa.

 

Intr-adevar, liniile verticale dau impresia de subtiere, pentru ca privirea noastra le parcurge automat (o facem inconstient, pentru a descifra mediul inconjurator), si noi remarcam mai intai lungimea, abia dupa aceea latimea dungilor. Obiectul privit, sau in cazul nostru, persoana care poarta piese vestimentare cu dungi verticale va fi perceputa mai „ingusta”, mai subtire decat in realitate.

 

Poti exploata la maxim acest efect avantajos pentru silueta, alegand rochii de ocazie fie cu linii verticale dispuse cat mai apropiat unele de altele, fie modele de rochii elegante cu volane sau insertii de dantela plasate in lungime.

 

Acelasi principiu functioneaza si in cazul liniilor oblice, iluzia optica pe care acestea o creeaza este chiar mai intensa si mai expresiva. Practic, o linie oblica plasata pe o rochie eleganta, fie ca este realizata prin imprimeu sau printr-un detaliu de croiala, da privitorului impresia ca portiunea respectiva este mai mica.

 

De aceea, o solutie chic si in tendinte o reprezinta rochiile cu model geometric format din linii oblice dispuse in zonele cu probleme, pentru a le face sa para mai mici.

 

Culori mai inchise pe solduri si coapse

 

Un alt truc pentru a-ti crea o silueta de clepsidra purtand rochii „smart” este sa folosesti efectul cromatic al nuantelor mai inchise dispuse in zona soldurilor si coapselor.

 

Kate Winslet a popularizat de altfel rochiile care subtiaza optic, asa numitele „slimming dresses”, preferandu-le deseori la aparitiile pe covorul rosu, iar exemplul ei l-au urmat si alte celebritati precum Kim Kardashian sau Victoria Beckham (care nu are nevoie sa para mai slaba, dar pe langa efectul magic de conturare a siluetei, genul acesta de rochii chiar arata foarte sofisticat).

 

Missgrey @ Oct 02, 2017 +