rootfoot

Cum sa porti rochia din dantela ca o adevarata printesa

Stii povestea dantelei?

Se spune ca, demult de tot, o frumoasa tanara venetiana si-a luat ramas bun de la Rochia Noelleiubitul ei, care a fost nevoit sa plece intr-o lunga calatorie pe mare. Drept dar de despartire, marinarul i-a lasat fetei un coral cu modele bizare si intortocheate, sa-i tina tovarasie. Tanara, privind intruna singura amintire ramasa de la iubitul sau, a incercat sa imite, cu ajutorul acului si atei, ornamentele serpuitoare ale coralului. Asa ar fi aparut dantela care, cu aerul sau pretios si sofisticat, inca este considerata o tesatura nobila, pe care numai vlastarele regesti o pot purta asa cum se cuvine.
E drept, au ramas cam putine printese in ziua de azi si, dintre toate, numai ducesa de Cambridge, Kate Middleton, cu stilul sau impecabil, care imbina naturaletea cu eleganta, este suverana rochiilor din dantela brodata, cu croieli din cele mai variate. Dar asta nu inseamna ca acest material pretentios le este interzis doamnelor si domnisoarelor fara sange albastru, din contra.

 

Rochita din dantela de calitate superioara iti da un aer distins si rafinat

 

Daca afisarea unei tinute spectaculoase este imperativa pentru tine, atunci trebuie sa ai mare atentie la calitatea materialului, in cazul nostru, la tipul de dantela din care este confectionata rochia. O tesatura de calitate indoielnica va pune in pericol intregul aspect, iar aerul princiar va deveni imediat o tinta extrem de greu de atins, asa ca e bine sa fii foarte atenta la alegerea modelului de dantela pentru rochia ta. De la dantela spaniola, cusuta pe fundal din plasa, dantela Alencon, cu model floral, si pana la dantela brodata, cu detalii atent lucrate, varietatea acestei tesaturi te poate coplesi, insa trebuie sa stii un lucru: dantela este un material sexy prin definitie, asa ca, pentru o aparitie de-a dreptul aristocratica, alege o rochie ori scurta, ori cu decolteu, ori transparenta. Niciodata outfit-ul tau din dantela brodata nu trebuie sa intruneasca toate cele trei caracteristici.

 

Rochia Noelle BordoCum accesorizezi rochia din dantela?

 

Si in cazul accesoriilor purtate la o astfel de rochie, linia dintre vulgar si sofisticat este extrem de fina. Cu aspectul sau filigranat, dantela brodata face o figura excelenta chiar si fara ajutorul bijuteriilor, dar poti purta totusi o bratara fina, din argint, sau o pereche delicata de cercei. In cazul lantisorului sau al colierului, (bineinteles, unul discret), trebuie sa ai grija ca acesta sa nu atarne peste dantela. Deci, daca preferi unul din modelele de rochii cu maneca lunga, din dantela, cu o linie inalta a decolteului, alege un lantisor simplu din argint, la baza gatului, fara pandantive cu flori, fluturasi, sau alte motive.

 

Recomandarea Miss Grey

 

O optiune inspirata si mereu actuala, pe care te poti baza la orice eveniment festiv, este Noelle, unul dintre modelele Miss Grey de rochii cu maneca lunga, din dantela brodata. Croiala extrem de feminina completeaza ideal spatele usor decoltat, asigurandu-ti o prezenta rafinata, de printesa moderna care inspira povesti   deosebite.

 

Te invit sa descoperi si celelalte rochii din dantela Miss Grey si sa lasi printesa din tine sa-si aleaga modelul preferat!

Missgrey @ Feb 12, 2017 +