rootfoot

Rochia aurie, pretioasa si… pretentioasa

La fel de subtire ca linia dintre dragoste si ura, granita dintre kitsch si eleganta poate fi trecuta usor purtand rochia aurie nepotrivita, accesorizata neinspirat sau pur si simplu afisand o atitudine neadecvata.

 

De aceea, atunci cand alegi sa porti rochii aurii sau in alte nuante metalice, fie ca e vorba de auriu, cupru, bronz sau argintiu, trebuie sa ai grija la mai multe aspecte pentru a nu risca sa transformi un look care se vrea sofisticat intr-unul exagerat.

 

Nuantele metalice se potrivesc oricarei tinute

 

Poate ca bunicele noastre nu ar fi de acord cu toata stralucirea asta, dar sa stii ca piesele vestimentare cu irizatii sau luciu metalic scot in evidenta o tinuta altfel banala, insufla un strop de originalitate uneia clasice si iti imbunatatesc dispozitia. Daca inca nu ai adunat suficienta indrazneala pentru a straluci intr-o rochie aurie la urmatoarea petrecere de cocktail, nu dispera.

 

Poti incepe de la cateva piese mici cu reflexii metalice, o curea, sandalele sau clutch-ul, apoi poti exersa chiar si in timpul zilei. Hainele cu irizatii metalice se potrivesc chiar si in tinutele casual. O fusta, un pantalon sau chiar un pulovar cu fir de lame stralucitor nu doar ca-ti vor imbunatati aspectul, dar si ziua ta va fi mai buna. In final, vei avea suficienta experienta pentru a purta si rochia aurie mult dorita.



Rochia aurie poate deveni rochia ta preferata

 

   

Nu-ti infrana impulsul de a purta o rochie aurie doar pentru ca pare prea flamboaianta, ai grija insa la calitatea tesaturii si a cusaturilor. Atunci cand porti culori puternice sau metalice, produsele de calitate slaba se disting foarte usor. Incearca sa alegi, de exemplu, rochia aurie din dantela brodata pe fundal negru, in locul unei rochii aurii scurte, mulate, din paiete.

Deasemenea, evita tesaturile rigide care in combinatie cu luciul auriu sau argintiu arata aproape la fel metalic precum… metalele respective.

 

Stil, nu poleiala

 

Regula „mai putin inseamna mai mult” se aplica si in acest caz, asa ca daca imbraci la un eveniment special o rochie aurie, uita de bijuteriile voluminoase si opulente. Daca nuanta se indreapta mai degraba spre tonurile roscate ale chihlimbarului, poti accesoriza rochia aurie cu sandale negre si clutch negru, iar daca are o nuanta mai deschisa, incearca sa porti accesorii nude, bej, roz pudra.

 

Tine minte ca daca ai ales o rochie aurie, aceasta va vorbi pentru tine mai elocvent decat orice alta tinuta. Este o piesa vestimentara cu adevarat pretioasa, care te pune in valoare si atrage toate privirile, deci trebuie sa o porti pastrand permanent o postura corecta, eleganta si bineinteles, pastrandu-ti increderea in fortele tale.

 

Missgrey @ Jul 21, 2017 +