rootfoot

Invata cum sa mergi pe tocuri inainte sa porti o rochie de seara lunga

Ce nu ni se spune in basm e ca, la miezul noptii, incercand sa plece pe nesimtite de la balul imparatesc, Cenusareasa s-a dezechilibrat pe tocurile inalte, rochia de seara lunga i s-a infasurat in jurul picioarelor si era cat pe-aci sa se dea de-a dura pe treptele palatului, periclitand finalul fericit si induiosator al povestii.

 

Dar sa fim seriosi, cum ar fi putut biata fata sa mearga cu usurinta pe tocuri inalte, dupa ce fusese tinuta atata amar de vreme in bucatarie si pusa la munci grele, in loc sa exerseze mersul gratios?! Era de la sine inteles ca un mic accident se putea intampla oricand, iar faptul ca nu s-a lovit, ci doar si-a pierdut condurul din clestar, a fost de fapt un mare noroc!

 

O rochie de seara lunga fara pantofi cu toc nu are farmec

   

Asa cum stia si Cenusareasa, la o rochie de seara lunga e aproape obligatoriu sa porti pantofi sau sandale cu toc inalt. Exista cateva exceptii -acele rochii elegante de inspiratie greceasca, pe care le poti purta cu sandale romane plate, dar in principiu, fie ca esti una din acele femei carora nici macar un maraton alergat pe tocuri nu pare sa le puna probleme, fie ca preferi, chiar si la ocazii speciale, o pereche comoda de balerini, rochia de seara lunga isi pierde din eleganta daca nu o accesorizezi adecvat.

 

Din fericire, exista cateva metode prin care poti invata extrem de repede cum sa mergi pe tocuri, exact la timp pentru a purta la urmatorul eveniment special acea rochie de seara lunga care pur si simplu te face sa stralucesti!

 

Invata cum sa mergi pe tocuri in trei pasi

 

1) Alege pantofi sau sandale pe marimea ta, cu toc mediu si bareta pe glezna. Ai grija, atunci cand cumperi pantofii, sa-i probezi la orele pranzului, cand picioarele nu sunt inca prea umflate, iar daca rochia permite sa incalti un model cu platforma, cu atat mai mult vei beneficia de echilibru cand pasesti. Tot pentru confortul picioarelor tale, poti folosi pernutele cu silicon create special pentru pantofii cu toc.

2) Paseste normal, de la calcai spre varful degetelor, asa cum ai face-o intr-o pereche de balerini sau tenisi, si tine minte ca o femeie eleganta nu se grabeste niciodata.

 

3) Mersul corect pe tocuri depinde foarte mult de o postura corporala corecta. In plus, cum ar fi sa porti o rochie de seara lunga si sa mergi cu spatele cocosat sau cu genunchii prea indoiti?

 

Nu vrei sa stii cum ar fi.

 

De aceea, e bine ca pana te obisnuiesti sa mergi pe tocuri cu gratie si usurinta, sa-ti faci din sfert in sfert de ora cate o verificare:

 

  • Barbia trebuie sa fie paralela cu podeaua.
  • Umerii trasi inapoi si bratele relaxate.
  • Muschii abdominali incordati.
  • Varfurile picioarelor indreptate direct in fata.


Ai bifat toate punctele de mai sus? Perfect. Acum esti cu adevarat pregatita sa devii un exemplu de stil si eleganta la urmatoarea petrecere formala.

Missgrey @ May 21, 2017 +