rootfoot

Cum alegem cele mai potrivite coliere pentru rochii de seara

Eleganta ar putea fi definita ca arta de a-ti compune tinute care spun lumii ca stii foarte bine cine esti.  Daca ti-e usor sa-ti alegi intotdeauna cele mai potrivite coliere pentru rochii de seara,  s? arati sexy fara sa depasesti limitele bunei cuviinte sau sa ai mereu un look impecabil, indiferent de eveniment, inseamna ca ti-ai format deja un stil personal, rafinat si demn de admirat.

 

Insa daca inca ti se mai intampla sa eziti in fata unor accesorii pentru ca in final sa faci o alegere discutabila, atunci poti considera acest articol drept punctul de plecare pe drumul elegantei.



Cele mai potrivite coliere pentru rochii de seara clasice

 

Fie ca planuiesti sa-ti faci aparitia la urmatoarea petrecere de cocktail intr-o mica rochie neagra sau ai pus ochii pe o rochie de seara lunga, vaporoasa, intr-o culoare vibranta, tine cont de regula de aur: cu cat rochia este mai simpla, cu atat colierul poate fi mai spectaculos. Sau cerceii. Sau bratara. Dar nu toate deodata. Poti transforma complet o tinuta prin „puterea miraculoasa” a accesoriilor, asa ca poarta-le cu simt de raspundere.

 

Cele mai potrivite coliere pentru rochii de seara se aleg in functie de forma decolteului. Astfel, pe un decolteu la baza gatului poti etala un colier cu mai multe randuri de margele colorate, care umple spatiul dintre linia rochiei si gat, pentru un look vesel sau unul tip plastron cu influente etnice sau fanteziste, pentru un aspect exotic, plin de savoare.

 

Rochia de seara cu design clasic si decolteu in V va arata minunat accesorizata cu pandantiv discret suficient de lung, care sa atarne in unghi ascutit, in forma de V sau de Y.  

 

La rochia de ocazie cu decolteu de tip barcuta poti purta mai multe tipuri de coliere, fie siraguri lungi de margele, simple sau impletite, fie coliere in stil choker, daca designul tinutei iti dezgoleste putin umerii.

 

Cel mai potrivit colier la o rochie de seara cu decolteu rotund este tot unul rotund, iar rigiditatea unui decolteu patrat poate fi indulcita cu ajutorul unui accesoriu indraznet, asimetric, sau chiar cu un sirag scurt de perle.

 

Exista si rochii de seara la care nu se recomanda purtarea colierelor

 

   

Exista si situatii cand cele mai potrivite coliere pentru rochii de seara pur si simplu nu exista. Unele modele de rochii de ocazie sunt extrem de greu de accesorizat, si atunci este mai bine sa mizezi pe un look discret. Rochiile cu o singura maneca, de exemplu, fac parte din aceasta categorie, la fel si rochiile al caror bust este foarte incarcat, fie ca este realizat din dantela brodata sau are o multime de detalii, fronseuri, volane sau aplicatii florale.

 

Totusi, asta nu inseamna sa renunti complet la bijuterii. Daca rochia aleasa este fara maneci, poti purta cu incredere o bratara spectaculoasa, iar in caz contrar, o pereche de cercei candelabru sau cu design deosebit iti vor completa ideal tinuta.

 

Missgrey @ Jul 26, 2017 +