rootfoot

Trei reguli de stil pe care acum e la moda sa le incalci

Cine a stabilit de fapt regulile de stil in moda feminina? Ei bine, se pare ca este un efort de echipa, fiecare dintre noi contribuind cumva la setarea unor tipare ale elegantei, insa vestea buna este ca moda este atat de fluida incat in niciun caz nu poate fi incorsetata de niste norme.

 

De la sfaturile mamei si comentariile prietenelor, pana la  exemplele din mass-media si vitrinele magazinelor, parca toata lumea este hotarata sa-ti faca viata un calvar, interzicand combinatii de culori sau stramband din nas in fata unei tinute cat se poate de elegante, dar care, stupoare! nu contine pantofi, poseta si curea in exact aceeasi nuanta.

 

Din fericire, unele reguli de stil parca te provoaca sa le incalci, mai ales atunci cand stii ca procedand astfel vei arata spectaculos. Hai sa vedem care sunt acestea.

 

 

Regula de stil nr. 1: Nu purta tinute care combina bleumarin cu negru sau maro cu negru

 

In teorie se spune ca nu ar trebui sa combini doua culori de baza, pentru ca vor intra in conflict. Totusi, n-ar fi mai bine sa le ajutam sa se inteleaga?

 

Trucul este sa mixezi cu tupeu cele doua culori, fie ca e vorba de negru si bleumarin, sau maro si bleumarin, ca sa arati ca ai vrut intr-adevar sa faci asta, nu ca te-ai imbracat pe intuneric. De exemplu, daca porti patru piese vestimentare, de exemplu (o rochie midi, pantofi, curea si poseta) alege doua pe negru, doua pe maro (sau bleumarin).

 

Regula de stil nr. 2: Nu combina auriul cu argintiu sau gri

 

Se spune ca, atunci cand e vorba de bijuterii, niciodata nu trebuie sa porti in acelasi timp aur si argint. Uneori, dintr-o scrupulozitate stilistica exagerata, regula se extinde si cand vine vorba de piese vestimentare in nuante de gri-argintiu si auriu.

 

Abordeaza a doua regula la fel ca pe prima: cu tupeu, dar scoate din ecuatie echilibrul. De data aceasta trebuie sa porti bijuteriile in numar impar, de exemplu doua lantisoare din argint si unul din aur sau doua bratari din aur si una din argint.

 

In ce priveste hainele, mizeaza pe impactul detaliilor spectaculoase, dar nu combina o piesa vestimentara aurie cu una argintie.  Astfel, poti face senzatie cu o rochie lunga eleganta de ocazie pe ale carei tonuri delicate de gri dantela brodata aurie compune modele originale.

 

Regula de stil nr. 3: Femeile scunde nu trebuie sa poarte rochii lungi

 

Nu-i asa ca e o regula nesuferita? Sunt atatea modele de rochii lungi elegante care subtiaza si alungesc optic, incat sigur ai purtat macar una pana acum.

 

Rochiile lungi din voal, fara maneci, cu talia bine accentuata si cu o croiala fluida vor arata minunat si pe o femeie scunda, mai ales ca probabil nici nu te gandesti sa mergi la o petrecere de nunta, de exemplu, sau la un alt eveniment special, fara pantofi cu toc.

 

Missgrey @ Sep 05, 2017 +