rootfoot

Tiparul unei rochii de seara: cum se construieste?

Tiparele sunt folosite pentru a croi piese vestimentare care sa se potriveasca cat mai bine pe diverse conformatii. Despre tiparul rochiilor de seara am ales sa iti vorbim in acest articol, pentru ca stim cat de mult le indragesti. Pentru orice femeie, rochiile de seara reprezinta o slabiciune aparte, fie ca le admiram in magazine sau in imagini, fie ca ne entuziasmam peste masura atunci cand trebuie sa alegem un astfel de model pentru  evenimentele speciale. De aceea, sa stim cum se construieste tiparul unei rochii de seara este important: odata pentru ca putem aprecia din alta perspectiva valoarea si calitatea unei rochii de seara, si, pe de alta parte, pentru ca avem posibilitatea sa ne cream singure rochii de seara (evident, daca avem suficienta determinare, curiozitate si rabdare sa investim in asta din pasiune).

 

Ce sunt tiparele rochiilor elegante si de ocazie?

 

rochie de seara lunga Astazi, tiparele rochiilor de seara sunt produse din hartie, create astfel incat sa corespunda masuratorilor vestimentare standard. Tiparul unei rochii de seara este insotit de ilustratii ale design-ului tipar-rochie-de-searaacesteia si de instructiuni precise legate de materialul folosit, de rezistenta acestuia, de cantitatile de materiale folosite si de felul in care acestea trebuie asamblate; in general, instructiunile legate de cusut sunt relativ usor de inteles, datorita faptului ca sunt numerotate si prezentate pe etape. Printarea propriu-zisa a tiparului unei rochii de seara nu presupune o investitie mare de timp, si nici nu este costisitor. Insa, crearea tiparului in sine implica o investitie mare de timp, si poate cea mai costisitoare etapa in procesul de productie. Pe scurt, schita rochiei de seara realizata de un designer trebuie transpusa intr-un tipar care sa reprezinte masurile standard, in asa fel incat rochia de seara sa fie stilata si usor de construit. Un tipar de rochie de seara bine realizat ii ofera croitorului posibilitatea de a produce astfel de articole vestimentare la un sfert din costul de achizitionare a unei rochii de seara gata facute dintr-un magazin. 

 

Care sunt etapele realizarii unui tipar pentru rochiile de ocazie?

 

Crearea unui tipar pentru o rochie de seara include multe etape. Astfel, construirea unui tipar usor de folosit, in acord cu moda si care sa se potriveasca dimensiunilor standard reprezinta rezultatul colaborarii multor departamente. Inainte de a se realiza orice tipar, este necesara analiza a trei elemente cheie: profilul consumatorului clasic (care este stilul sau de viata, pasiunile etc.), trendurile actuale in materie de moda, si care au fost cele mai vandute categorii de produse vestimentare in sezonul trecut. Culegerea acestor date determina crearea unui tipar al rochiei de seara, in cazul de fata, profitabil - astfel, compania sau producatorul in cauza indeplinindu-si unul dintre obiective. 

 

Cum sunt realizate tiparele pentru rochiile de seara lungi si scurte?

 

Multe tipare ale rochiilor de seara sunt realizate in stransa legatura cu anumite evenimente sezoniere sau tematici ale colectiilor in cadrul carora acestea sunt lansate. Schitele preliminare ale tiparelor rochiilor de seara sunt discutate cu oamenii de marketing, designerii vestimentari, croitorii etc. Istoricul vanzarilor pe tipare anterioare este examinat si comparat. Exista anumite tipare de rochii de seara care raman in tendinte mai mult decat un sezon, la fel cu exista tipare ale rochiilor de seara care nu pot fi realizate mai mult decat un sezon. In urma procesului de selectie, modele alese sunt returnate catre departamentul de design. In urmatoarea etapa, se realizeaza primele schite ale creatiei. Aceste schite sunt cunoscute sub  numele de crochiuri, termenul de origine franceza pentru inceput. Crochiurile reprezinta informatie vitala pentru fiecare tipar de rochie de seara, construind bazele pe care se va realiza tiparul propriu zis si, ulterior, produsul vestimentar in sine.

Pentru crearea propriu zisa a tiparului unei rochii de seara, membrii tuturor departamentelor tehnice se consulta in cadrul unei intalniri pentru a decide detaliile unui anumit stil sau model, si pentru a determina constructia efectiva a tiparului. Tot in cadrul acestei consultari se iau decizii si asupra numarului tiparelor rochiilor de seara pregatite, asupra prioritatii crearii tiparelor in functie de gradul de dificultate, asupra materialelor potrivite pentru fiecare tipar al rochiilor de seara, asupra masurilor standard efective pe baza carora se va scala tiparul unei rochii de seara, si, nu in ultimul rand, asupra felului in care acesta va fi construit. 

In urma discutiilor, deciziile finale se comunica efectiv departamentului care se ocupa de constructia de tipare, moment in care intra in discutie elementele tehnice de realizare a tiparului unei rochii de seara. Avand aceste curiozitati lecturate, te invitam sa iti alegi modelul favorit de rochie de seara lunga, pe care sa il porti cu drag, pastrand in minte parcursul prin care aceasta a ajuns la tine in garderoba!

Missgrey @ Nov 05, 2015 +