rootfoot

Rochii office care te vor ajuta sa faci o impresie excelenta la birou

Chiar daca in sinea ta crezi ca oamenii (si de data aceasta, cand spun oameni ma refer la angajatorul, superiorii si colegii tai de la birou, nu la ceilalti invitati de la petrecerile de nunta sau de cocktail) iti remarca mai intai personalitatea sau calitatile profesionale, probabil ca stii care este realitatea: o rochie office bine aleasa este pentru multi un indiciu al performantei. Iar aceasta interpretare e facuta de cele mai multe ori inconstient si, in plus, daca tu simti ca esti imbracata nepotrivit la birou -pentru ca rochiile prea scurte sau blugii si tricourile cu imprimeu nu prea iti potenteaza alura aceea de femeie de afaceri puternica si competenta- tot din subconstient va porni o senzatie de inadecvare.

 

Din fericire, exista acum numeroase modele de rochii pentru birou care imbina cu succes eticheta vestimentara cu feminitatea si rafinamentul tinutelor tale preferate, iar daca tii seama de cateva reguli simple, vei reusi sa gasesti cu usurinta otfituri care te vor face remarcata la locul de munca.

 

De ce trebuie sa tii seama cand alegi o rochie pentru birou

 

In primul rand, si aceasta este, de fapt, o regula importanta in alegerea oricarei tinute, rochia trebuie sa fie pe masura ta. Nici mai stramta, nici prea larga.

  

Apoi, gama cromatica in care trebuie sa se incadreze niste tinute office de succes cuprinde mai multe culori intense decat pasteluri. In niciun caz nu vei purta nuante neon sau culori prea stralucitoare la birou.

Lungimea unei rochii office dama adecvate trebuie sa fie pana la genunchi, iar designul sa evite suprasexualizarea tinutei. Daca porti un decolteu in V, asigura-te ca iti acoperi picioarele. Deasemenea, evita modelele de rochii cu spatele gol, potrivite pentru evenimente speciale si petreceri, iar daca vrei sa porti totusi o astfel de rochie, alege un model cu un decupaj mic.

Bineinteles, rochia perfecta nu-ti asigura o prezenta impecabila daca parul iti sta alandala (ceea ce se traduce prin ideea subconstienta ca ai dificultati in organizarea timpului), daca porti prea multe bijuterii, eventual care fac zgomot atunci cand se lovesc unele de altele, sau daca poseta si pantofii sunt dintr-un alt film.

 

Recomandarile Miss Grey de tinute elegante pentru birou

 

Si pentru ca vremea vacantelor a cam trecut, iar garderoba ta probabil ca are nevoie de un supliment proaspat de rochii office toamna, Miss Grey ti-a pregatit cateva recomandari de tinute care iti vor conferi un aer competent si in acelasi timp rafinat.

 

Una dintre cele mai populare culori cu care nu poti da gres cand alegi rochii office este bleumarinul, datorita efectului usor calmant si senzatiei de stabilitate pe care o sugereaza. Rochia midi Noelle, realizata din dantela brodata, imbina avantajele nuantei de bleumarin intens cu o croiala eleganta, in stil creion, cu maneci lungi. Cu pantofi sau botine in nuante neutre de nude sau negru, si o jacheta sau un pardesiu elegant, rochia Noelle va face pentru tine chiar mai mult decat sa-ti confere incredere la birou: va fi solutia vestimentara perfecta si pentru iesirea in oras cu prietenii sau iubitul, dupa program.

   

O culoare asociata cu ideea de „bani”, dar si cu semnalul „porneste” al semaforului, ambele caracteristici fiind apreciate in mediul profesional, este verdele. Teresa este o rochie midi office care surprinde placut prin contrastul cromatic creat de benzile de dantela neagra de la decolteu si fusta, iar crapatura discreta laterala aduce exact nota de feminitate care te va scoate in evidenta.

   

Daca lucrezi intr-un mediu creativ, in care regulile vestimentare sunt mai relaxate, poti purta si rochii office in nuante de roz. De ce? Pentru ca actioneaza ca un antidepresiv vizual. Alege, de exemplu, rochia Kris fucsia, a carei simplitate aparenta este intrerupta de nodul inedit din zona bustului, si accesorizeaz-o cu tonuri cuminti, nude, pentru un look de succes.

 

  

Iar daca vrei sa te evidentiezi cu usurinta intr-o incapere in care predomina barbati imbracati in costume gri, negre sau bleumarin, atunci poarta o rochie rosie stilata. Crezi ca este o alegere prea indrazneata? Alege atunci rochii midi office al caror design integreaza si alte nuante, precum rochia plus size Livia bordo, realizata din antic elastic, cu bustul din voal intr-o nuanta intensa de bordo, cu pussy bow si maneci usor bufante, pentru un plus de farmec.

Missgrey @ Sep 06, 2018 +