rootfoot

Trei feluri in care poti purta culori pastelate

In anii trecuti, hainele in culori pastelate se purtau primavara, cand nuantele delicate si feminine pareau sa se potriveasca perfect anotimpului, insa acum trendul s-a schimbat si e cat se poate de normal sa vedem pasteluri din iarna pana-n toamna.

Exista totusi niste feluri elegante de a purta culori pastelate, si altele de care e bine sa fugi. Nu sunt culori prea dificile, dar asta nu inseamna ca se pot combina cu absolut orice piese vestimentare sau accesorii.

 

 

Combina culori pastelate cu nuante indraznete

 

N-ai de ce sa te temi de contraste puternice cand porti o piesa vestimentara in nuante suave de roz, bleu, verde sau galben. Alatura-i culori puternice, chiar indraznetele nuante neon, pentru un look tineresc si plin de viata.

Poti purta cu o fusta bleu pal o bluza roz neon si, deasemenea, poti incalta pantofi albastru electric la un top roz delicat, dar e de preferat sa nu te lasi purtata de val alegand in aceeasi tinuta si niste accesorii stridente. Calmeaza putin outfitul indraznet cu putin negru si evita bijuteriile opulente.

 

Mixul de culori pastelate si neutre este intotdeauna elegant

 

Daca te-ai plictisit de vesnicele culori sobre ale vestimentatiei pentru birou sau pentru diverse ocazii formale, atunci alatura perechii de pantaloni negri o camasa verde menta si vei obtine un aer profesional si feminin in acelasi timp. Negrul va arata intotdeauna splendid langa pasteluri, facandu-le sa iasa pur si simplu in evidenta, in timp ce combinatiile cu alb te vor contura intr-o aura de gingasie. Deasemenea, denimul se potriveste foarte bine cu hainele in culori pastelate, creand un look casual, perfect pentru tinutele de zi.

 

Monocromia pastelata

 

Este putin mai dificil sa reusesti o aparitie impecabila cand te hotarasti sa combini mai multe piese vestimentare in aceeasi nuanta pastelata, insa la evenimentele speciale, precum petrecerile de cocktail sau chiar la petrecerile  de nunta, varianta castigatoare o reprezinta rochia eleganta in nuante lila, roz pal, verde menta sau galben piersica.

Culorile pastelate arata fabulos in rochiile de seara cu detalii extravagante, precum paietele, sau confectionate din tesaturi sofisticate, precum dantela brodata, sifonul sau matasea.

Totusi, daca alegi monocromia pastelata, ai grija sa nu folosesti aceleasi nuante si la machiaj, pentru ca vei obtine un look oarecum unidimensional. Incearca sa creezi un contrast intre machiaj si haine, pentru ca astfel se vor evidentia reciproc si tu te vei bucura de numeroase complimente.

 

Missgrey @ Jun 13, 2017 +