rootfoot

Secretul farmecului feminin: rochiile din dantela si detaliile

Criteriul originalitatii a constituit dintotdeauna unul dintre factorii care au pus in miscare evolutia modei. Crearea hainelor atractive si personalizate a fost obiectivul tuturor designerilor. Astfel, dantela a devenit o metoda de finisaj foarte subtila, care a reusit sa dea nastere unor creatii superbe, care sunt foarte in voga. Astazi, iti spunem care este secretul farmecului feminin: rochiile din dantela, aplicatiile din dantela si detaliile din dantela.

Scurt istoric

Moda decorarii gulerelor sau a mansetelor cu dantela a ajuns la cel mai popular nivel in secolul al XVIII-lea. Incepand cu perioada domniei lui Carol I, costumele erau decorate cu dantela, fapt care a dus, in 1643, la crearea unei industrii separate a dantelei. Francezii au fost primii care au produs un model de dantela eleganta si rafinata.

Secretul feminitatii

Indiferent de cat de mult ne-ar placea textele referitoare la calitatea spirituala a unei persoane, noi, femeile, stim ca pentru a crea impresia dorita, avem nevoie, in proportii de 60%, de o tinuta impecabila, care sa exprime exact ceea ce noi dorim ca lumea sa stie despre noi; abia apoi vine atitudinea, in proportii de 30%, si calitatile personale in materie de 10%. Astfel, devine dificil uneori sa alegem acele tipuri de imbracaminte care sa ne puna in evidenta calitatile feminine.

Secretul? Iti spunem noi: DANTELA. Incepand de la simplele accesorii din dantela, si ajungand pana la aplicatii din dantela, bluze din dantela si, mai ales rochii din dantela, nu exista niciun material care sa exprime mai bine decat atat feminitatea. Unul dintre principalele puncte forte ale acesteia este tocmai faptul ca se potriveste oricarui sezon. Rochiile din dantela sunt bine-venite la orice tip de petreceri si ocazii speciale din viata noastra. Nu va exista nicio alta rochie care sa puna in umbra frumosul inspirat de dantela.

De asemenea, ea poate fi purtata in cele mai diverse culori si modele. Exista, insa, si anumite conditii de care trebuie sa tii cont pentru a crea efectul dorit. Un tricou spre exemplu, croit din bumbac de proasta calitate, care rochie-dantelaare manecile din dantela, nu este o piesa vestimentara recomandata pentru femeile care vor sa inspire eleganta. In schimb, asociera dintre o bluza croita din matase care are maneci brodate atent din dantela, este cu totul altceva.

Rochiile din dantela sunt piese vestimentare foarte pretioase. Ele ar trebui sa fie rezervate evenimentelor ceva mai pretentioase, si nu purtate ca rochii de zi cu zi.

Din colectiile rochiilor Miss Grey, iti prezentam cateva modele de rochii din dantela sau cu aplicatii din dantela care iti pot garanta succesul in cadrul oricarui eveniment unde alegi sa le porti. De ce? Tocmai pentru ca emana feminitate, senzualitate, eleganta si rafinament, fara a face abuz de accesorii, culori sau detalii cre pot fi mult prea pretentioase pentru efectul urmarit.

1. Rochia Agnes, croita din dantela neagra, asociata cu o captuseala rosie pentru un efect bulversant si provocator, devine de neinlocuit atunci cand doresti sa atragi atentia asupra ta. Efectul este garantat nu doar de dantela in sine, ci si de jocul de umbre si transparente pe care aceasta il creeaza.

rochie-dantela-neagra

2. Rochia Dream Girl Somon, care are doar bustul si manecile din dantela propriu zisa, partea inferioara fiind confectionata din tull. Efectul dulce si provocator este usor de observat, insa, tocmai datorita faptului ca dantela in culoarea dulce, linistita, atrage toata atentia asupra partii superioare a corpului. Ce poate fi mai feminin decat atat?

rochie-dantela-nude

3. Daca prima rochie era complet confectionata din dantela, iar cea de-a doua se rezuma doar la bust si maneci, al treilea model pe care Miss Grey ti-l pune la dispozitie contine o singura aplicatie din dantela, pe care o regasesti pe piept. Simplitatea voalului de matase fluid este dublata de eleganta si misterul pe care aplicatia din dantela neagra le transmit. Atentia privitorilor va fi directionata inspre zona pieptului si a gatului, iar aceasta portiune mica de dantela transforma rochia dintr-una cimpla intr-una eleganta.

 

Missgrey @ Aug 07, 2014 +