rootfoot

De ce iubesc femeile rochiile cu volane?

De fapt, titlul complet ar trebui sa fie „De ce iubesc femeile rochiile cu volane, rozul delicat, tesaturile vaporoase, ciocolata, serile de vara si complimentele?”, dar pentru ca problema ciocolatei este mult mai complexa, ne vom rezuma la explicarea pasiunii celor mai multe dintre noi pentru hainele feminine, delicate, in culori pastelate, cu detalii fermecatoare.

 

Acolo unde exista o rochie, exista si o femeie

 

Asa spunea Coco Chanel, ca „acolo unde exista o rochie, exista si o femeie, iar daca nu exista femeie, nu exista nici rochie”, iar noi nu putem decat sa-i dam dreptate.

 

Sigur ai remarcat si la tine o schimbare de atitudine atunci cand imbraci rochii de zi elegante sau rochii de seara sofisticate, sau ai simtit un boost de incredere si un aer seducator care atrage toate privirile. Si asta e cat se poate de normal. Femeile arata minunat in rochiile adecvate siluetei lor, fie ca sunt rochii cu volane, rochii lungi de seara, rochii colorate sau rochii negre clasice: le evidentiaza silueta, le pune in valoare formele si le invaluie intr-un farmec irezistibil. In plus, sunt extrem de confortabile, daca sunt alese cu grija, tinand seama de masuri si ocazie.

 

O adevarata lady nu se teme sa poarte rochii cu volane

 

   

Ajungem acum la controversatele rochii cu volane, pe care uneori le evitam doar pentru ca avem in minte imaginea rochitelor din copilarie, decorate cu fundite, volanase, pliuri si floricele. Insa lucrurile stau cu totul altfel. Rochiile cu volane, casual sau sofisticate, au luat cu asalt lumea modei si, surprinzator, designerii si fashionistele le-au intampinat cu bratele deschise.

 

De ce?

 

Pentru ca volanele amplasate ingenios armonizeaza proportiile si camufleaza eventualele defecte ale siluetei. O rochie cu volane in partea superioara poate crea impresia unui bust generos. Daca sunt orientate vertical sau in diagonala, faldurile de tesatura au un efect optic de alungire, iar daca sunt plasate orizontal in zona bustului confera volum si subtiaza talia. Deasemenea, rochiile cu volane joase iti evidentiaza frumusetea picioarelor si, cu cat sunt mai fluide, cu atat sporesc gratia intregii tinute.

 

Pentru ca volanele transforma o rochie eleganta, dar oarecum banala, intr-o tinuta pe care nu te mai saturi sa o porti. Diversitatea modelelor de rochii cu volane (peplum, maxi, pe mai multe randuri, fluide, rigide, sau doar ca detalii la maneci) te asigura ca, indiferent de stilul personal, poti gasi o piesa vestimentara care sa-ti complimenteze silueta si sa se potriveasca personalitatii tale.

 

Pentru ca volanele sunt dramatice si ultra feminine, pentru ca dau o nuanta ludica hainelor, pentru ca iti insotesc miscarile cu gratie si pentru ca atrag privirile.

 

Cu atatea avantaje, nu e de mirare ca tot mai multe femei dau frau liber sentimentelor pentru fascinantele rochii cu volane si nu se sfiesc sa le poarte cu zambetul pe buze la ocazii din cele mai variate.

 

Missgrey @ Aug 02, 2017 +