rootfoot

Tipuri de rochii pentru care accesoriile sunt de prisos

„Inainte sa iesi din casa, uita-te in oglinda si da-ti jos un accesoriu!”

 

Prea vehement? Coco Chanel a spus asta, si avand in vedere ca Mademoiselle inca este un etalon al elegantei si rafinamentului, poate ca nu a facut altceva decat sa spuna lucrurilor pe nume.

 

Prea multe brizbizuri – si aici includem atat bijuteriile, fie ele coliere, bratari, inele sau cercei, cat si esarfele, curelele care nu au neaparat un rol functional sau palariile, sufoca o tinuta altfel corecta, reusind sa stearga din ea orice urma de stil si personalitate.

 

Care este de fapt rolul accesoriilor in vestimentatie?

 

Ce sunt de fapt accesoriile?

DEX-ul ne spune sec ca sunt elemente secundare, neesentiale ale unui ansamblu (vestimentar, in cazul nostru). Accesoriile nu au un rol esential intr-o tinuta, desi pot servi altor scopuri.

O curea bine aleasa, de exemplu, iti pune talia in evidenta si confera siluetei forma aceea seducatoare de clepsidra. O palarie, o toca sau o voaleta, oricat de pretentios ar suna,  sunt de fapt obligatorii atunci cand participi la un garden party. Un colier inspirat poate manipula atentia privitorului in directia dorita, iar niste cercei stralucitori in stil candelabru incadreaza fermecator chipul.

 

 Modele de rochii elegante care nu au nevoie de accesorii

 

E drept ca o rochie neagra clasica, eleganta, este un fundal perfect pentru accesorii, insa asta nu inseamna ca toate rochiile de ocazie au nevoie de bijuterii sau alte elemente vestimentare auxiliare. Modelele de rochii care includ in design volane, pliuri, insertii de dantela brodata, paiete, aplicatii florale si alte detalii asemanatoare, arata cel mai bine atunci cand sunt lasate sa joace rolul principal in filmul tinutei de ocazie.

 

Aceeasi regula se aplica si in cazul rochiilor confectionate din texturi luxoase, precum catifeaua si dantela, sau sclipicioase, precum lame-ul. De altfel, alegerea unei astfel de piese vestimentare este in sine o declaratie de personalitate, iar un amalgam de accesorii n-ar face altceva decat sa-i ascunda frumusetea.

 

Multe femei incearca sa insufleteasca tinutele cu ajutorul accesoriilor pentru ca li se pare ca piesele vestimentare alese sunt prea plictisitoare. Probabil ca in cazul tinutelor de zi se mai intampla sa porti un tricou simplu sau o pereche cat se poate de normala de blugi, insa daca vorbim de tinutele de seara, banalitatea este interzisa. E putin probabil sa alegi intentionat o rochie care nu-ti spune nimic, asa ca de ce te-ai grabi sa o acoperi cu accesorii?

Missgrey @ Nov 01, 2017 +