Pantone anunta culorile anului 2016: pregatita sa afli ce iti rezerva moda?

Dupa ce culoarea acestui an declarata de Pantone - marsala a facut furori in lumea modei, iar femeile din intreaga lume s-au indragostit de aceasta superba nuanta, e timpul sa ne indreptam atentia inspre anul 2016. Din fericire pentru acelea dintre noi care nu mai aveau rabdare, Institutul Pantone a anuntat oficial culoarea anului 2016; de fapt, culorile, pentru ca sunt doua. Pentru prima oara, combinatia dintre doua superbe nuante devine si culoarea oficiala a urmatorului an: rozul quartz si albastrul Serenity sunt optiunile oficiale, iar noi suntem mai mult decat incantati de aceasta alegere deosebit de inspirata.

culoarea-anului-2016Pe masura ce femeia actuala cauta in tot ceea ce o inconjoara relaxarea si o stare de bine drept antidot pentru rutina stresului atat de moderna astazi, culorile primitoare care ne asigura confort si siguranta din punct de vedere psihologic devin din ce in ce mai atragatoare ca optiuni si mai proeminente in alegerile noastre. Combinate in proportii armonioase, rozul quartz si albastrul serenity alcatuiesc o balanta inerenta intre tonurile pastelate, dulci de roz si nuantele reci si linistitoare de albastru, reflectand conexiune si bunastare in aceeasi masura cu un sentiment de orinde si pace. 

Totodata, combinatia dintre rozul quartz si albastrul serenity provoaca perceptiile traditionale asupra asocierii dintre culori. 

In multe zone ale lumii experimentam, in ceea ce priveste moda, o estompare a diferentelor de gen prin creatiile unisex, care sunt din ce in ce mai populare, iar acest lucru si-a pus amprenta si asupra trendurilor in materie de culori si cromatica. Aceasta abordare unilaterala a culorilor coincide cu miscari sociale privind egalitatea de gen si fluiditatea, dar si cu confortul crescut al oamenilor de a folosi culorile ca si o forma de exprimare a propriei personalitati; avem de-a face cu o generatie care nu mai este atat de preocupata de ideea de a fi etichetata sau judecata, dar si cu un schimb de informatii deschis in mediul digital care ne-a schimbat radical perceptiile asupra combiantiilor dintre culori.  

O selectie simbolica de culori, care reflecta in mod autentic realitatile din cultura si societatea noastra si care serveste drept expresie a unei stari si a unei atitudini. Rozul quartz este o culoare persuasiva si delicata simultan, care inspira empatie, in vreme ce albastrul serenity este o nuanta usoara si aerata, simbolizand expansiunea cerului, si inspirand sentimente de relaxare si calm, chiar si intr-un context agitat. 

Indiferent de faptul ca aceste nuante se regasesc pe suprafete fine sau texturi mai dure, combinatia dintre rozul quartz si albastrul serenity aduce calm si relaxare. Atragatoare in orice abordari, mate, metalice sau usor stralucitoare, cele doua nuante impreuna se potrivesc perfect cu alte culori, precum tonurile de verde , de violet, galben sau roz. Pentru stralucire si aparitii irezistibile, adauga tonuri precum argintiu sau alte culori stralucitoare. 

Feminine si delicate, cele doua culori anuntate oficial pentru anul 2016 ne incanta privirile de pe acum, si suntem nerabdatori sa cream cele mai sofisticate modele de rochii elegante in aceste pasteluri rafinate. Tu ce parere ai despre culorile anuntate de Pantone?

Missgrey @ Dec 13, 2015 +