rootfoot

Fa pe plac divei din tine si poarta o rochie rosie lunga

Timida sau indrazneata, fiecare femeie vine pe lume cu o scanteie de diva sub pleoape, iar cand poarta o rochie rosie lunga, sandale cu toc si un zambet increzator, mica farama de stralucire din ochi parca prinde puteri nebanuite. Se stie, de altfel, ca barbatii „isi pierd capul” in fata puterii emanate de cea mai pasionala culoare cand aceasta se regaseste ca nuanta predominanta intr-o eleganta tinuta feminina.

 

Insa nu e vorba doar de faptul ca barbatii sunt vrajiti de delicatetea seducatoare a unei femei invaluite intr-o rochie rosie lunga, sau de faptul ca se simt mai putin in pericol sa fie refuzati de o femeie invesmantata astfel. Propria ta stare de spirit se transforma atunci cand imbraci o tinuta colorata in rosu intens, iar imposibilul parca isi pierde dintr-o data indaratnicia.

 

O rochie rosie lunga nu sporeste doar atractia fizica

 

Sa lasam totusi deoparte efectul seducator al acestei culori, pentru ca rosul inseamna mai mult decat pasiune si atractie fizica. Daca vorbim de simboluri cromatice, rosu sugereaza incredere, independenta si competenta.

 

In Asia, aceasta culoare aduce noroc, iar cuvantul rusesc pentru „rosu” inseamna in acelasi timp si „frumos”. Pentru azteci, vopseaua rosie era mai pretioasa decat aurul, si multa vreme hainele rosii au fost mai costisitoare decat cele albastre, pentru ca era foarte dificil sa fie vopsite in aceasta nuanta.

 

Rosul e o culoare sacra, incarcata de semnificatii magice si religioase, iar vesmintele rosii proiecteaza catre cei din jur un mesaj puternic de forta si vitalitate. Nu ai cum sa nu te simti ca o diva fabuloasa cand porti o rochie rosie lunga, pentru ca forta, magia si intensitatea compun insasi esenta acestei culori.

 

Rosul este una din cele mai prietenoase culori

 

O nuanta prietenoasa, si nu doar cu tenul tau, ci si cu accesoriile.

 

O rochie rosie lunga se va potrivi atat cu un ten deschis cat si cu unul masliniu, va arata minunat pe o roscata, atata vreme cat se asigura ca intre par si tesatura e dezgolita putina piele pentru un contrast cromatic armonios, dar si pe o bruneta sau o blonda. Doar nuantele vor diferi in acest caz, o rochie rosie lunga in tonuri inchise, precum bordo sau stacojiu, vor scoate in evidenta parul negru, in timp ce nuantele deschise pun in valoare delicatetea blondului.

 

Nu mai trebuie spus decat ca o rochie rosie lunga de seara capata un aer luxos si sofisticat alaturi de nuante metalice, aurii sau argintii, ca sa te convingi ca este cea mai buna alegere atunci cand vrei sa scoti la lumina diva din tine, la urmatoarea petrecere sau ocazie speciala.

 

Missgrey @ Aug 22, 2017 +