rootfoot

Cum sa-ti creezi in trei pasi un stil vestimentar personal

Ceea ce porti dezvaluie foarte multe lucruri despre tine, asa ca vei intelege de ce este vital sa-ti formezi un stil vestimentar care sa te reprezinte si sa te ajute sa transmiti ce mesaje doresti, la timpul potrivit.

 

Prin hainele pe care le alegi in fiecare dimineata decizi si ce anume dezvalui lumii despre personalitatea ta. Nu e exclus sa hotarasti cum iti va fi ziua inca din momentul in care te decizi asupra anumitor piese vestimentare, asa ca vezi de ce trebuie sa fii sigura ca intotdeauna iesi din casa convinsa ca arati fabulos (nu doar cand porti rochii de ocazie). Iar pentru asta trebuie sa-ti modelezi un stil propriu care sa-ti exprime personalitatea.

 

Moda are prea putin de-a face cu stilul. Tendintele momentului nu sunt altceva decat niste indicatii de incorporat in stilul care te caracterizeaza, dar pentru a face asta… trebuie sa fii sigura ca stapanesti un stil vestimentar numai al tau.

 

Proiecteaza imaginea pe care o doresti

 

Stilul vestimentar nu depinde doar de „cine esti” ci si de „cine vrei sa fii”.

 

Asta inseamna ca poti modela imaginea pe care doresti s-o proiectezi, in asa fel incat, din zona ta de comfort, sa impingi putin limitele. De exemplu, daca esti o persoana mai conservatoare, incearca sa porti rochia neagra clasica in combinatie cu o pereche de stiletto si niste cercei candelabru, in loc de pantofii cu toc mediu si colierul cuminte din perle.

 

Nu purta marimi gresite

 

Sigur ai prin garderoba cateva piese vestimentare pe care le-ai cumparat fara sa le probezi, si pe care nu le porti niciodata, pentru ca nu ai ales marimea potrivita. Problema cu ele (in afara de faptul ca ocupa spatiu in sifonier) este ca te plaseaza intr-o stare conflictuala care genereaza un sentiment de vinovatie de genul „uite cate haine am si nu le port”.

Oricat de bine s-ar asorta o bluza cu pantalonii tai preferati, sau oricat de spectaculoasa ar fi o rochie de ocazie, daca nu se potriveste pe silueta ta, pur si simplu nu o purta.

Nu subestima efectul negativ al unei tinute care iti creeaza o senzatie de disconfort.

 

Increderea este cel mai pretios accesoriu

 

   

Crearea unui stil vestimentar personal nu tine nici de stiintele exacte, nici de vreo cunoastere profunda a modei.

 

Experimentand, vei reusi sa-ti stabilesti cateva reguli mai mult sau putin flexibile pe baza carora sa-ti compui outfitul ideal pentru orice ocazie. Oricum, odata cu vremea, proportiile siluetei se vor modifica, iar gusturile tale se vor transforma in functie de o multime de factori (stilul de viata este unul dintre ei), deci si stilul vestimentar se va afla intr-un proces continuu de evolutie.

Cand ai un stil vestimentar personal, devine natural pentru tine ca atunci cand intri intr-o incapere sa gandesti, „Uau, arat senzational”.  

Si, ghici ce?!

 

Cei din jurul vor vedea mai intai o femeie increzatoare care arata senzational, abia dupa aceea rochia eleganta sau felul inedit in care ai accesorizat pantalonii cu talie inalta.

 

Missgrey @ Jun 08, 2017 +