rootfoot

Cum sa porti tinute elegante ca o frantuzoaica

Ne plac frantuzoaicele pentru ca sunt super chic si poarta tinute elegante cu o usurinta de invidiat. Parca s-au nascut special ca sa ne impresioneze cu stilul lor, acel je ne sais quoi arborat cu o naturalete impecabila.

 

Asa ca in articolul de astazi, Ziua Frantei, vom incerca sa dibuim cateva din secretele chicului parizian. Pe locuri, fii gata cu un pahar de vin rosu alaturi, poate chiar un croissant, si start!

 

De la francezi vine inspiratia

 

Poate ati auzit de o creatoare de moda pe nume Chanel, Coco Chanel…

Glumesc, nu e loc de niciun „poate” cand vine vorba de Mademoiselle Chanel.

 

Mostenirea ei in materie de stil vestimentar este recunoscuta in intreaga lume, iar mica rochie neagra, jacheta legendara si parfumul Chanel No. 5 au devenit simboluri ale rafinamentului clasic, emblemele unei tinute elegante.

Chanel si-a gasit inspiratia in cele mai surprinzatoare surse, de la uniformele calugaritelor manastirii Aubazine la vestimentatia masculina, iar piesele vestimentare care-i poarta semnatura continua sa influenteze si astazi moda. Chanel, frantuzoaica par excellence, a scos la lumina simplitatea, naturaletea si nonsalanta care redefinesc purtarea unei tinute elegante.

 

De ce tine cont frantuzoaica atunci cand imbraca tinute elegante?

 

   

Frantuzoaicele se hotarasc greu atunci cand cumpara o piesa vestimentara, dar cand fac in sfarsit alegerea au certitudinea ca haina respectiva, fie ca este o rochie de seara, o bluza basic sau o pereche de jeansi, nu doar le va pune in valoare, ci va rezista in timp si se va potrivi in numeroase tinute elegante.

 

Primul lucru la care se gandesc este cat de bine se va potrivi in garderoba lor, apoi daca se armonizeaza cu look-ul si cu personalitatea lor. Secretul sta in felul in care fiecare piesa vestimentara isi gaseste locul printre celelalte, nu in marca designerului, in pret sau in popularitate. Extravaganta care predomina in stilul vestimentar al femeilor de peste ocean nu este tocmai punctul forte al pariziencelor, ele mizand foarte mult pe echilibru.

 

Elemente de stil parizian

 

Intr-un fel, am putea spune ca frantuzoaica nu poarta tinute elegante urmand regulile modei, dar asta numai pentru ca le cunoaste atat de bine incat le poate incalca oricand, fara ca acest lucru sa le diminueze cumva farmecul.

 

Modul in care combina hainele pare insufletit de o vraja, pentru ca frantuzoaica arata fenomenal fara sa apeleze la tocuri prea inalte, la vreun decolteu adanc sau la coafuri complicate. Ele stiu ca nuantele neutre le asigura intotdeauna un look impecabil, dar asta nu inseamna ca se feresc de culorile puternice. Insa daca poarta, de exemplu, o rochie lunga de seara in tonuri de rosu vibrant, ii va minimiza impactul printr-un machiaj cuminte si accesorii cat mai putine si in tonuri cat mai neutre.

 

Pe scurt, chicul parizian al unei tinute elegante sta in armonie, simplitate, calitate, personalitate, coafuri lejere, pantofi confortabili si rochii care te fac sa te simti frumoasa.

 

Missgrey @ Jul 13, 2017 +