rootfoot

Cum recunosti dantela de calitate?

M-am intalnit zilele trecute cu o prietena si, cand aproape ne bauseram frappe-urile si ne pregateam de plecare, m-a intrebat brusc:

 

-Tu stii cum sa recunosti o rochie din dantela de calitate?

 

Din fericire pentru prietena mea, stiam. Nu de alta, dar era nehotarata intre doua modele de rochii elegante din dantela pentru petrecerea de botez a bebelusului unei colege de birou, si isi dorea foarte mult sa faca o impresie buna. Banuia ca daca ar fi purtat o tinuta din dantela de calitate indoielnica imaginea ei ar fi avut de suferit si… cam asa este. La urma urmelor, in garderoba, ca si in viata, conteaza calitatea, nu cantitatea.

Asa ca ne-am mai comandat cate un frappe si i-am spus la ce trebuie sa fie atenta cand alege rochii elegante din dantela, fie ca le va purta la petreceri pretentioase, fie ca le va imbraca pur si simplu cand iese la plimbare, sau la o cina romantica, in oras. Iar  ca sa ii usurez si mai mult cautarea, avand in vedere ca nu avea nici prea mult timp la dispozitie, am indrumat-o sa exploreze colectiile de rochii de seara Miss Grey.

 

Dantela de calitate are tesatura densa

 

O dantela de calitate este ca o fotografie cu rezolutie buna si detalii clare, pe care nu te mai saturi s-o privesti, iar dantela pe care nu ar trebui s-o porti niciodata este ca o imagine blurata care infatiseaza contururi estompate.

Uita-te cu atentie la modelul dantelei si, daca detaliile se pierd in fundalul voalului pe care este brodata si designul pare sters, neclar, confuz, inseamna ca tocmai ai identificat o tesatura de calitate indoielnica. Cauta linii bine definite, curbe delicate si forme pline de viata, fie ca e vorba de modele florale sau abstracte.

 

Rochia din dantela de calitate se asaza frumos pe corp

 

   

Materialele de proasta calitate sunt ori prea rigide, ori deformate, ori nu reusesc deloc sa fie prietene cu corpul tau, iar asta e valabil si in cazul dantelei. Sigur, felul in care se asaza rochia eleganta din dantela pe corp depinde foarte mult si de croiala, dar nu incerca sa te pacalesti crezand ca unui material ieftin nu-i trebuie decat un croitor priceput ca sa devina o piesa vestimentara de lux. Dantela de calitate iti invaluie formele, nu se intinde si nu capata in timp aspect rufos.

 

Poti identifica dantela de calitate si in magazinele online

 

Din fericire, nu ai nevoie decat de putina experienta ca sa identifici rapid, numai din imagini, rochia eleganta din dantela care te va transforma in cea mai sofisticata prezenta de la evenimentele speciale.

Secretul sta in faptul ca detaliile sugestive se vad mult mai usor in dantela in nuante de verde, albastru deschis sau lila, asa ca daca iti doresti o rochie din dantela neagra si nu-ti dai seama daca tesatura e una calitativa sau ieftina, cauta in magazinul online acelasi model in nuantele numite mai sus si priveste-le cu un ochi critic.

Missgrey @ May 11, 2017 +