rootfoot

Cum purtam cu stil rochii fara maneci

Cand vine vorba de tinutele business, multe companii interzic angajatelor sa poarte rochii fara maneci, cu atat mai mult bluze cu bretele subtiri sau cu decolteu bardot. Iar daca ne uitam la Michelle Obama, in urma cu cativa ani, vedem ca purtarea unei rochii fara maneci poate declansa chiar o controversa majora.

Motivul?

O astfel de rochie nu este suficient de formala si, in plus, ar trebui purtata in sezonul corespunzator. Michelle si-a expus bratele (bine intretinute si tonifiate, de altfel) la un eveniment cu un dress code foarte strict, in miezul iernii, iar presa a luat-o razna.

E chiar atat de gresit sa porti totusi rochii care-ti dezvelesc bratele, in care te simti bine si arati extraordinar?

E mai putin gresit daca piesa vestimentara este croita astfel incat sa acopere umerii?

Ce modele de rochii fara maneci putem purta, unde si cand, astfel incat sa nu riscam un faux pas vestimentar?

Hai sa vedem.

 

Purtam la birou rochii fara maneci?

 

Daca dress code-ul companiei este permisiv si ramane la latitudinea ta ce imbraci in fiecare dimineata, poate ti se pare ca o rochita de plaja, cu bretele spaghetti, ar putea fi o alegere ideala intr-o zi caniculara. Mai ales daca obisnuiesti sa mergi la sala si faci lejer mai mult de zece flotari.

Totusi, eleganta unei tinute sta deseori in cateva detalii care fac toata diferenta. Inlocuieste rochita de plaja cu o rochie fara maneci si umeri acoperiti, cu croiala conica sau dreapta, de lungime medie.

Sau poti trisa putin, pastrand la birou un sacou usor sau o jacheta in culori neutre. Astfel, chiar daca este foarte cald si ai cedat in fata unei rochii cu bretelute, poti obtine rapid un look elegant in cazul unei intalniri de afaceri.

 

Brate dezvelite la petrecerile cu dress code formal?

 

   

In principiu, da, se poate. Mai ales vara, cand abia astepti sa imbraci o rochie de ocazie cu corset. Dar unele femei ezita sa-si expuna bratele, poate ca nu sunt multumite de aspectul lor sau poate vor sa se bronzeze mai intai, motive se gasesc intotdeauna.

In anotimpul cald poti purta cu incredere la petreceri formale rochii cu maneci transparente, sau rochii fara maneci dar care sunt croite astfel incat sa acopere umerii. Partea buna la un astfel de design este ca echilibreaza foarte frumos proportiile si iti ofera senzatia ca esti mai acoperita.

Iarna este, intr-adevar, putin ciudat sa porti rochii fara maneci la petreceri, dar problema se rezolva foarte usor printr-un sal cu paiete, o jacheta drapata sau un bolero satinat, obtinand in felul acesta si un look foarte chic.

 

Missgrey @ Jun 30, 2017 +