rootfoot

3 lucruri pe care nu le stiai despre modelele preferate de rochii de seara din dantela

Daca iti place sa porti la nunti si botezuri rochii de seara din dantela, atunci sigur iti va face placere sa afli trei lucruri putin cunoscute despre aceasta tesatura deosebita si sofisticata. Iar daca nu ai purtat pana acum astfel de tinute, inseamna ca ai neaparat nevoie de unul din modelele de rochii din dantela din colectia Miss Grey, nu de alta, dar sigur te vei indragosti de pretiosul material dupa ce vei citi acest articol.

 

Dantela- semn al prestigiului si bogatiei

 Rochie Tania   Rochie Tania

Pe vremuri, la realizarea dantelei se foloseau inclusiv fire din argint si aur, iar modelele au evoluat rapid de la unele simple la altele extrem de complicate. Fabricantii de dantela erau vestiti pentru arta lor, pe care o perfectionau constant adaugand elemente ce reprezentau diferite animale sau figuri umane. Pretioasa tesatura incepuse sa fie folosita nu doar la realizarea acelor rochii de seara din dantela specifice perioadei (cu fusta in multe straturi, maneci bufante si corset), ci si in piesele vestimentare pentru barbati, precum cravate sau gulere, si chiar ca decoratii pentru mobilier, trasuri sau altare bisericesti.

 

Valoarea estetica a dantelei s-a pastrat pana in prezent

    rochia norina rochia norina

Exceptand faptul ca astazi nu se mai folosesc firele de aur sau argint, dantela a ramas la fel de pretioasa ca si in primele secole de la aparitia ei, candva in jurul anului 1500. Tara de origine nu se cunoaste cu exactitate, si este posibil ca metode diferite de realizare sa fi fost descoperite simultan in Belgia si Italia.

De asemenea, chiar si in perioada moderna, modelelede rochii de seara din dantela iti confera un aer luxos si rafinat. Asa se intampla, de exemplu, cu rochia Tania, care imbina sofisticarea dantelei cusute cu fir irizant intr-o croiala conica extrem de flatanta si seducatoare cu o linie a decolteului inspirata din vestimentatia doamnelor nobilimii de altadata.

Sau cu alte modele la fel de pretioase ca aspect, desi cu un design diferit, mai romantic si feminin, precum rochia Norina, cu fusta in clos, sau rochia Viviane, care pluseaza in zona originalitatii printr-un colier floral din dantela.

 

Dantela, materialul care nu se demodeaza niciodata

 

rochia Viviane   rochia viviane

Cel de-al treilea lucru fascinant despre dantela, este ca aceasta nu se demodeaza niciodata. De sute de ani este prezenta in tinute remarcabile, fie ca este vorba de rochii din dantela, de bolerouri, cardigane, fuste, palarii, posete si lenjerie intima, fara a-si pierde farmecul odata cu trecerea timpului.

Investitiile in piese vestimentare care contin dantela se dovedesc intotdeauna reusite, asa ca e bine sa te asiguri ca garderobei tale nu duc lipsa de asa ceva.

Missgrey @ Apr 11, 2017 +