rootfoot

Culorile - cum le alegem si ce efecte au? (partea 1)

Alegerea culorilor pentru rochiile pe care le purtam poate fi, adeseori, o problema. Odata ce intelegi maniera in care acestea functioneaza, insa, totul devine relativ mai simplu: iti poti crea o garderoba in care fiecare piesa vestimentara sa ti se potriveasca de minune. Chiar daca nu te asteptai, nu poti inspira atitudinea pe care o doresti, daca nu te simti bine in hainele pe care le porti.

De indata ce intelegi care culori ti se potrivesc si de ce, poti incepe sa le combini dupa bunul plac (si sa arati in continuare superb). Iti propunem trei metode prin care poti sa iti alegi culorile pentru rochiile pe care vrei sa lerochie-colorata porti:

1. Fii atenta la ce transmit culorile: suntem interesate de tinutele noastre in mod special pentru ca dorim sa cream (sau sa mentinem) o anumita imagine. Trebuie sa fim constiente de faptul ca in societate, culorile pe care le purtam transmit intotdeauna mesaje despre personalitatea noastra:

Poarta culori inchise daca vrei sa inspiri autoritate, putere. Prin culori inchise, nu trebuie sa intelegi doar negru. Chiar si albastrul intra in categoria asta. Daca doresti sa creezi  efectul mentionat, poarta rochii albastre care sa aiba o nuanta apropiata de culoarea venelor tale.

rochii culori inchise

Albastrul, la nivel general, este comparat cu intensitatea pe care o are rosul, tocmai pentru ca este intalnit in natura doar in cazul cerului si al apei - devenind, astfel, asociat puterii si transcendentei.

Daca alegi sa porti, insa, o rochie in nuante de turqoise, trebuie sa stii ca vei inspira ideea de pace, serenitate, delicatete, spiritualitate si infinit. Toate aceste atribute vin pe fondul raportatii la cer si culoarea aferenta acestuia.

rochie-colorata

Rochia Dream Girl turqoise, marca Miss Grey, este ideala pentru a-ti crea o aparitie diafana. Scurta, din tull fin si cu bust din dantela, te ajuta sa atragi toate privirile, indiferent de eveniment. In plus, culoarea sofisticata transmite o multitudine de mesaje, in functie de privitor, ceea ce pentru tine nu poate insemna decat un beneficiu.

Poarta culori pastelate daca vrei sa inspiri o atitudine relaxata si prietenoasa. Creativitatea o poti exprima daca tinuta ta contine un mix de culori care se completeaza (cum ar fi rosu sau violet).

Poarta nuante de rosu pentru toate caracteristicile personalitatii tale: nuantele de rosu pot transmite o varietate de mesaje, in rochii-coloratefunctie de tonul culorii sau de contextul in care sunt purtate. Spre exemplu, rosul Burgundy emana sofisticare, in timp ce rosul-violet, albastrui, transmite fermitate si bun simt. Rosul-portocaliu va fi purtat intotdeauna de catre persoane care vor sa inspire energie si pofta de viata.

Miss Grey iti propune Rochia Darcy scurta, rosie, croita din voal de matase si cu aplicatie pretioasa in jurul taliei. Decolteul in V, alaturi de aplicatie, iti pun in evidenta partea superioara a corpului. Daca vrei sa inspiri energie, eleganta, pofta se viata si senzualitate, poarta rosul pasional al acestei rochii de exceptie.

Nuantele de roz sunt potrivite pentru persoanele sau situatiile in care doresti sa inspiri generozitate, caldura, un suflet deschis si iubitor. De asemenea, iti recomandam sa porti alb si tonuri de alb atunci cand vrei sa transmiti ideea de inceput nou, de restart al unui aspect din viata ta, indiferent care ar fi acela. Albul (cum deja stiai, probabil) poate sugera si inocenta, rafinament, prospetime.

Optimisul si caldura interioara pot fi usor exprimate daca purtam rochii in tonuri de galben (culoare care este asociata sorelui si, implicit, luminii si caldurii). Nuantele de portocaliu afiseaza o personalitate cu un nivel de energie foarte ridicat. Asa ca daca vrei sa inspiri pofta de joaca, alege-ti rochii sau alte piese vestimentare in nuante orange.

Celelalte doua metode prin care sa iti alegi culorile, intr-unul dintre articolele viitoare. Pana atunci, acceseaza www.MissGrey.ro si selecteaza, din varietatea de rochii colorate, pe aceea care ti se potriveste cel mai bine!

Missgrey @ Jul 28, 2014 +