rootfoot

Atentie, se stabilesc trendurile! A inceput Saptamana Modei la New York

Saptamana Modei este o serie de evenimente care se tine de doua ori pe an, in lunile Februarie si Septembrie, la New York, Paris, Londra si Milano. Pe scurt, acesta este momentul in care designerii de top isi prezinta colectiile, stabilind astfel tendintele vestimentare ale sezonului urmator.

 

Astazi s-a dat startul primului eveniment din serie, Saptamana Modei la New York, show-urile urmand sa curga pur si simplu, intr-o frenezie a imaginatiei, dramatismului, culorii si aplauzelor, spre delectarea pasionatilor de moda si a celor curiosi sa traga cu ochiul la trendurile sezonului primavara-vara 2018.

 

     

    Saptamana Modei la New York si Al Doilea Razboi Mondial

     

    Este putin cunoscut faptul ca daca nu ar fi avut loc cel de-al Doilea Razboi Mondial, fabulosul eveniment american de moda nu ar fi avut celebritatea de care se bucura astazi. La urma urmelor, Parisul a fost considerat dintotdeauna capitala mondiala a modei, cu toate acestea la New York s-a organizat pentru prima data Saptamana Modei, sub o denumire diferita (Saptamana Presei).

     

    In anul 1943, cum Franta era sub ocupatie nazista, cele mai multe prezentari de moda se anulau, iar jurnalistilor straini le era aproape imposibil sa mai intre in tara pentru a se documenta si inspira pentru articole.  Momentul a fost perfect speculat de o publicista americana, Eleanor Lambert, care a adunat toate prezentarile de moda (in acea vremea acestea aveau loc in magazine) sub umbrela unui singur eveniment la care jurnalistii nu doar ca aveau acces, dar celor din afara tarii li se plateau si cheltuielile de calatorie.

     

    Cele mai intense momente din istoria Saptamanii Modei la New York

     

    Prezentarile de pe podiumurile new-yorkeze nu sunt tocmai lipsite de peripetii, si nu ne referim aici la cate un inofensiv „cu stangu-n dreptul” de-al modelelor, ci la situatii cel putin stranii, ca in 1990, cand peste manechinele si celebritatile din public a nins cu tencuiala din tavan, din cauza trepidatiilor provocate de un bas dat la un volum prea mare, sau ca in 1999, cand un designer nonconformist a inclus in show si cateva capre.

    Insa cele mai intense momente ar putea fi considerate acelea in care activistii PETA au improscat vopsea rosie pe podium (si au aruncat branza tofu in public, dar in ani diferiti), cand luminile de scena s-au desprins, ranind cinci editori de moda, sau cand o fashionista in varsta de 95 de ani a decedat in timp ce urmarea cu mare interes o defilare chiar din primele randuri.

     

    Missgrey @ Sep 07, 2017 +