rootfoot

Cele mai importante sfaturi de viata de la Coco Chanel

Pe 19 august 1883 se nastea cea care avea sa zdruncine din temelii lumea modei, redefinind feminitatea si aducand eleganta simpla la rang de arta. Este, bineinteles, vorba despre legendara Coco Chanel, tanara saraca si orfana care a devenit, cu hotarare si pasiune, creatoarea unuia din cele mai cunoscute imperii ale modei din lume.

O astfel de transformare ascunde cu siguranta numeroase sfaturi pe care le poti urma cu incredere si astazi, asa ca un mod excelent de a-i celebra aniversarea este sa subliniem cateva dintre aceste lectii de viata.

 

Daca te-ai nascut fara aripi, nu le impiedica sa creasca

 

Este greu de crezut ca cea care a creat mica rochie neagra si faimosul sacou fara guler nu s-a nascut intr-o familie bogata in care se purtau numai haine de lux, ci a fost abandonata de tata intr-un orfelinat la 6 ani, dupa ce mama ei a murit. Si totusi, asa s-a intamplat. Insa Chanel nu a lasat trecutul sa-i defineasca viitorul, ci a ales sa-si scrie singura povestea. Nu conteaza decat ceea ce faci si ceea ce gandesti, nu locul sau statutul social in care te-ai nascut.

 

Simplitatea este cheia elegantei

 

Uneori avem impresia ca daca vom adauga ceva, altceva si inca ceva vietii noastre, atunci vom fi fericite. Insa Chanel era de parere ca o viata frumoasa depinde de cat de mult o poti simplifica, nu complica. De aceea, in creatiile sale, Chanel a cautat intotdeauna simplitatea, confortul si feminitatea pura, fara inflorituri.



Daca viata pe care o traiesti nu te multumeste, schimb-o

 

Chanel s-a nascut intr-o perioada in care femeile purtau fuste, corsete si palarii care aveau in comun un lucru: erau incomode. Rebela Coco a preferat sa poarte pantaloni, sa-si tunda parul si sa se inspire din vestimentatia masculina in creatiile ei. Conventionalismul nu este elegant, increderea in sine, darzenia si pasiunea insa, da.

 

Nu te imbraca neglijent

 

Pentru Chanel, moda era un mijloc de exprimare. Prin tesaturile alese, prin design si prin felul in care purta o haina ea transmitea un mesaj. De aceea nu concepea sa se arate vreodata indolenta in alegerea hainelor, pentru ca fiecare zi poate fi ziua in care destinul vrea sa te intalneasca.

 

Imbraca-te neglijent, iar oamenii isi vor aminti hainele. Imbraca-te impecabil, iar oamenii isi vor aminti femeia.

 

Feminitatea nu inseamna constrangere

 

Nu rochiile mulate, care dezvaluie prea mult sau care te impiedica sa respiri, iti evidentiaza feminitatea, ci felul in care stii sa porti cu stil cea mai simpla tinuta.

 

Am vrut sa ofer femeilor haine comfortabile in care sa se poata misca liber. O femeie este cel mai aproape de a fi dezbracata atunci cand este bine imbracata.

 

Missgrey @ Aug 19, 2017 +