rootfoot

Vara aceasta e obligatoriu sa porti rochii grecesti

Faptul ca un stil vestimentar a supravietuit mileniilor, iar astazi este suficient ca o tanara cu parinti celebri sa poarte unul din modelele Chanel de rochii grecesti pe covorul rosu, pentru ca lumea modei sa exulte admirand-o, ar trebui sa ne fie de-ajuns. E clar, rochiile de inspiratie greceasca, asa numitele rochii de zeita, au intr-adevar un farmec deosebit, un aer olimpian si o croiala flatanta, iar pe timpul verii, la evenimentele speciale in aer liber, sunt pur si simplu alegerea perfecta.

Iar Lili Rose Depp, fiica lui Johnny Depp si a Vanessei Paradis, a stiut foarte bine secretul elegantei nemuritoare, la numai 18 ani.

 

Rochii grecesti sunt pentru toate gusturile

   

 

Exista variante de rochii grecesti mai mult sau mai putin fidele modelelor originale, dar toate pastreaza cateva elemente care le deosebesc de orice alte piese vestimentare: drapajele, fronseurile, asimetria, materialul concentrat in pliseuri pe zona bustului, talia accentuata printr-o curea si fusta vaporoasa.

Rochia greceasca tipica este fluida, cu un umar dezgolit si talie empire (care accentueaza exact portiunea mai subtire de sub sani), dar exista numeroase modele, mai simple sau mai stilizate, care tind spre o asemanare cat mai fidela cu vesmintele femeilor din Grecia veche.

 

Remarcandu-se printr-o cultura estetica impecabila, elenii n-ar fi tolerat sa poarte haine greoaie, nepractice sau urate, de aceea se axau pe alegerea unor materiale cat mai fluide, din acelea care cad greu, si a unor croieli simple, dar originale. Asimetria era la mare pret, iar avantajul camuflarii unor solduri prea mari devenea de nepretuit.

 

Mai ai nevoie de accesorii cand porti rochii grecesti?

 

Adevarul e ca unele modele de rochii grecesti par atat de simple incat simti nevoia sa adaugi un colier si cateva bratari, cercei lungi si o posetuta stralucitoare, dar asa ceva i-ar nemultumi pana si pe zei.

 

Principiul accesorizarii se pastreaza, intr-o oarecare masura, ca si la celelalte stiluri de tinute elegante. Mai putin inseamna mai mult si niciodata sa nu porti intreg setul de bijuterii, chiar daca se potrivesc atat de frumos cerceii cu colierul si cu inelele.

In functie de culoarea si decolteul rochiei, dar si de detaliile de genul volane sau pliseuri, po?i alege bijuterii de inspira?ie greceasc?,  cu frunze stilizate de m?slin, eventual o curea chic, impletita, sau cercei lungi, care imita laurul (in cazul cerceilor lungi trebuie neaparat sa-ti prinzi si parul, pentru un look proaspat si relaxat, de zeita venita sa se simta bine la o petrecere).

 

Partea cea mai incitanta, cand porti rochii grecesti, este ca in sfarsit te poti bucura de accesoriile sofisticate de par, precum coronitele sau agrafele voluminoase reprezentand, bineinteles, frunze de dafin sau de maslin.

Adauga la rochia inspirata din vestimentatia zeitelor grecesti si o dispozitie efervescenta si vei reusi o aparitie absolut legendara la petrecerile verii.

Missgrey @ Jun 05, 2017 +