rootfoot

Tu ce personalitate ai la cumparaturi?

Felul in care faci cumparaturi spune multe despre tine, iar cand vine vorba de achizitii importante, precum modele elegante de rochii de seara pentru ocazii speciale, personalitatea ta nu va putea sta ascunsa prea mult timp sub aerul imperturbabil pe care incerci sa-l afisezi. Insa odata ce constientizezi tiparul comportamental si trasaturile excesive, care nu sunt tocmai avantajoase pentru bugetul, stilul sau timpul tau, le poti corecta cu usurinta.

Hai sa vedem cu ce tip de cumparator te identifici cel mai mult.

 

Iubitoarea de chilipiruri

 

Reduceri. Promotii. Oferte. Black Friday. Le vanezi cu perseverenta remarcabila a vulpitei care a dat de urma iepurilor. Si asta este foarte bine, mai ales daca impartasesti descoperirile tale si cu prietenele cele mai bune.

Distractia e mai mare atunci cand stii ca ai facut o afacere buna si ai achizitionat o rochie demna de o printesa la un pret surprinzator de mic. Ai grija totusi sa nu te lasi purtata de val si sa cumperi rochii care nu ti se potrivesc ca stil sau marime, oricat ar fi de frumoase, doar pentru ca sunt la reducere.

 

Cercetatoarea

 

Daca incepi sa faci „research” cu sase luni inaintea unei nunti, incercand sa intelegi evolutia modelelor de rochii de petrecere de-a lungul timpului, daca analizezi cu atentie oferta absolut tuturor magazinelor, virtuale sau reale si totusi, dupa atata timp, eziti inainte sa-ti cumperi o rochie de ocazie de teama ca poate nu va fi perfecta… inseamna ca intentiile tale sunt minunate, dar trebuie sa inveti sa te bucuri de haine. Sigur ca este foarte bine sa fii constienta de toate posibilitatile inainte de a face o alegere, insa o rochie de ocazie nu este un sot. Din acestea poti avea cate vrei.

 

Impulsiva

 

Ai vazut o rochie superba de bal si, cu toate ca in viitorul apropiat singura ocazie speciala la care vei participa este aniversarea prietenei tale (intr-un club), nu eziti nicio secunda inainte sa-ti cheltui jumatate din salariu pe o piesa vestimentara spectaculoasa dar, oarecum inutila pe moment. Incearca sa-ti pui cateva intrebari inainte sa faci orice achizitie de acest fel, si neaparat sa raspunzi da macar la una dintre ele: Am unde sa port aceasta rochie?

 

Loiala

 

De cand ai iesit din adolescenta, ti-ai cumparat toate rochiile de la acelasi magazin. Probabil ca vanzatoarele te aclama cand te duci sa-ti mai cumperi o tinuta pentru nunta sau prima ta petrecere de cocktail. E dragut ca ai descoperit acel loc unde gasesti mereu tinute pe stilul tau, care te avantajeaza si in care te simti confortabil, insa… lumea e atat de mare acum, poti descoperi o varietate de modele in magazinele online din alte orase sau tari, poti incerca atatea noi stiluri vestimentare, incat e chiar pacat sa nu profiti de un avantaj pe care mamele si bunicile noastre poate ca nu l-au avut intr-o asemenea amploare.

 

Eficienta

 

Pe lista ai notat cat se poate de concret: una bucata rochie eleganta pentru petrecerea companiei. Te-ai dus la un magazin (orice magazin) sau ai vazut cateva poze cu rochii pe un site (orice site), ai ales primul model de rochie eleganta care ti-a cazut sub ochi, ai verificat marimea, ai platit si te-ai felicitat in fata oglinzii ca ti-ai indeplinit sarcina atat de eficient. Eficient, dar cam steril. Ocaziile speciale sunt printre putinele momente cand iti poti permite sa te rasfeti, asa ca… de ce atata graba?

 

    Missgrey @ Oct 20, 2017 +