rootfoot

Care sunt cele mai populare materiale textile pentru rochii de ocazie

De ce ar trebui sa stii cate ceva despre cele mai populare materiale textile pentru rochii de ocazie daca nu esti designer sau croitor?

 

Pentru ca traim in secolul vitezei si deseori se intampla, mai ales cand incepe sezonul nuntilor, sa alegem din ce in ce mai des varianta cumparaturilor online. Cu siguranta si tu preferi sa te folosesti de cateva minute libere ca sa stai confortabil in fata calculatorului si sa cauti rochia de ocazie perfecta pentru a face furori la petrecerea care va avea loc in cateva zile, in loc sa bati magazinele din oras.

 

De aceea, e foarte util sa cunosti cate ceva despre cele mai utilizate materiale textile pentru rochii de ocazie, ca sa ai o perspectiva completa asupra tinutei pe care ai ochit-o, sa ai o idee despre cum se simte tesatura la atingere, cat de rigida sau de moale este, si cum se comporta la purtare.

 

Dantela, una din cele mai apreciate tesaturi pentru rochii de ocazie

 

Dantela este o tesatura realizata prin intrepatrunderea sau impletirea unor retele de fire, dupa o anumita combinatie care creeaza un model, floral sau geometric.

 

Cand alegi rochii de ocazie din dantela, pentru a te asigura de calitatea materialului, uit?-te cu atentie la model ?i, dac? detaliile par sa se piarda in fundalul voalului pe care este brodata, iar designul este neclar, confuz, inseamna ca trebuie sa mai cauti. Dantela de calitate are linii bine definite si curbe delicate, iar aspectul nu este in niciun caz rigid si rufos, ci delicat si neted, fara a fi lucios.

 

Satinul si catifeaua, tesaturi de lux pentru rochii de ocazie

 

Satinul este, pe scurt, o tes?tur? cu aspect lucios pe fata, realizata din matase sau fibre sintetice. Initial a fost destinata captuselilor, dar astazi se foloseste si la confectionarea fustelor, pantalonilor sau rochiilor de ocazie.

 

O varianta a satinului clasic, extrem de eleganta si populara, este satinul antic. Una dintre fetele acestuia pare ca un satin obisnuit, iar cealalta parte ca santung (o tesatura de in sau de matase din fire nu foarte subtiri, neuniforme, care ies in relief pe suprafata tesaturii).

 

In ce priveste catifeaua, e interesant de stiut ca procesul de fabricatie al acestei tesaturi a fost pastrat secret multa vreme. Opulenta materialului, aspectul luxos si jocurile de lumini si umbre au transformat catifeaua intr-o tesatura de o eleganta indubitabila, ideala pentru rochii de ocazie. Tesatura are pe una din fete fire dese, mai scurte de un milimetru, perpendiculare pe suprafata materialului.

 

 

Voalul, diafan si putin pretentios, perfect pentru tinute de vara

 

    

Un alt material textil pentru rochii de ocazie este voalul, ale carui calitati recomanda pentru tinutele speciale ale verii. Este fin si rezistent, se comporta bine la spalat, nu se decoloreaza si nu intra la apa. Tesatura transparenta este fluida si placuta la atingere, iar usurinta cu care se drapeaza o recomanda pentru confectionarea rochiilor elegante de vara.

 

Missgrey @ Jun 12, 2017 +