rootfoot

Reinventeaza-ti look-ul: poarta rochii din tull!

Inca din cele mai vechi timpuri, rochiile au constituit una dintre piesele de rezistenta ale garderobei feminine. Evolutia rochiilor a fost marcata de modul in care s-au diversificat materialele si gusturile.

1. Scurt istoric al rochiilor

Femeile din Egipt obisnuiau sa poarte rochii din in sau bumbac, cele din Grecia Antica  din matase sau lana, in functie de rangul social; moda Romei Antice era foarte asemanatoare cu cea a Greciei Antice. Rochiile simple purtate in acele epoci, au ajuns, in timp, sa fie din ce in ce mai sofisticate, mai diverse si mai colorate. Un suflu nou (desi poate fi considerat mai degraba ca o involutie decat ca o evolutie) l-a adus Evul Mediu, epoca in care materialele folosite erau mult mai putin elegante si sofisticate: lana sau canepa, spre exemplu, exceptie facand Impreiul Bizantin. Secolul al XIV - lea a insemnat, insa, o revenire spectaculoasa in materie de moda.

2. Ce trebuie sa stim despre tull?

Istoria tull-ului dateaza inca din 1700. In orasul frantuzesc Tulle s-a inventat materialul cu acelasi nume. Cu toate astea, notorietatea tull-ului a inceput undeva in anul 1800, fiind popularizat de catre balerina suedeza Marie Taglioni si de catre Regina Victoria.

Pe masura ce tull-ul devenea mai popular, utilitatea acestuia a inceput sa fie evident in sfera designe-urilor cu care oamenii aveau de-a face. Lucruri precumrochiile de seara pentru concursuri de frumusete si talent, fustele, rochie-tullpiesa vestimentara tutu, perdelele si majoritatea decoratiilor pentru nunti sunt toate produse ale acestui minunat material.

3. Redescopera stilul vintage si reinventeaza-ti look-ul

In materie de moda, s-a spus aproape totul. Este si motivul pentru care de o foarte buna perioada de timp observam o tendinta accentuata de a  reveni la moda epocilor trecute - si asta reprezinta o provocare pentru fiecare dintre noi.

Cand vorbim despre stilul vintage, ne referim, in mare, la tot ceea ce este vechi. Cate dintre noi nu si-au dorit niciodata sa traiasca in alte epoci, ale balurilor mascate, petrecerilor boeme si aparitiilor diafane? Probabil ca niciuna. Si, pentru ca ne plac povestile si cutiutele vechi, sa reinventam stilul vintage pare o sarcina incantatoare.

Dupa cum probabil ti-ai dat seama deja, una dintre piesele de rezistenta ale acestei mode este tull-ul. Rochiile din tull au inceput sa isi redobandeasca popularitatea si sa faca ravagii pe covorul rosu in ultima perioada. Daca vrei sa iti reinventezi look-ul intr-o maniera creativa, diafana si dulce, iti recomandam sa te inarmezi cu cel putin cateva piese vestimentare din tull.

Miss Grey iti propune trei rochii din tull care amintesc de povesti ale epocilor trecute si care iti confera un aer diafan.

1. Rochia Dream Girl Somon: croita din tull fin si cu bust din dantela, rochia este ideala pentru a crea o tinuta romantica, dulce, misterioasa si senzuala in acelasi timp. Culoarea pastelata, asociata cu materialele elegante din care piesa vestimentara este facuta, este ideala pentru orice eveniment unde iti doresti sa surprinzi intr-un mod subtil si placut. O astfel de tinuta aminteste de povestile cu printese si dame rafinate, exact cum ai visat intotdeauna.

rochie-tull

2. Rochia Jolie, din tull bej si bust din dantela, te defineste prin eleganta, stil, mister si delicatete. O poti purta la orice ocazie pe care o consideri speciala,  pentru ca iti va asigura toata stralucirea de care ai nevoie pentru a trimite orice privitor cu gandul la baluri sofisticate cu regi si regine.

rochie-cu-tull

3. Rochia Dream Girl Turqoise: la fel ca si Dream Girl Somon, este croita din tull fin si are bust din dantela. Mesajul pe care il transmiti purtand aceasta rochie, insa, difera. Albastrul deschis, alaturi de eleganta si delicatetea materialelor din care este confectionata, aminteste de aparitiile diafane ale zanelor din povesti sau ale celor mai frumoase domnite din regat. Decolteul larg, in raport cu manecile dantelate, creeaza un effect bulversant de subtilitate, inocenta si farmec.

Cu www.MissGrey.ro, ai parte de o varietate de rochii cu tull cu ajutorul carora sa-ti reinventezi look-ul, inspirandu-te din povesti si vremuri demult apuse.

Missgrey @ Jul 30, 2014 +