rootfoot

Povestea rochiei cu spatele gol

Adevarul e ca fiecare piesa vestimentara are o poveste impresionata, dar aventurile rochiei cu spatele gol din ultimul secol vor tine cu sufletul la gura chiar si pe cele mai curajoase dintre voi. Acestor controversate rochii cu spatele gol li s-au pus in spinare numeroase acuzatii, de la nuditate (sau cel putin iluzia ea), superficialitate, exotism si extravaganta seducatoare, ramanand totusi printre preferatele femeilor elegante si indraznete din toata lumea.

 

Rochii cu spatele gol? Prea senzuale, aproape imorale

 

Placerea proaspat descoperita a „bailor de soare” a dus, in deceniile de inceput ale secolului trecut, la crearea primelor rochii cu spatele gol.

In sfarsit, femeile isi puteau afisa cu stil, la ocaziile speciale, bronzul impecabil obtinut in timpul verii purtand tinute extrem de rafinate si debordand de senzualitate.

Nu toata lumea a primit insa noul design cu bratele deschise, cei mai pudici protestand asiduu impotriva iluziei nuditatii, mai ales cand o superba purtatoare al unuia din aceste modele de rochii cu spatele gol a aparut in cadrul unui documentar difuzat de BBC.

Momentul de glorie al extravagantei tinute urma sa vina abia in anii 50.

 

Vikki Dougan, starleta poreclita „Spatele”

 

Intr-o perioada in care celebritatile erau recunoscute si apreciate pentru marimea decolteului, Milton Weiss, un om de publicitate, a avut o idee geniala, trei rochii cu spatele gol si o actrita tanara, pe nume Vikki Dougan.

Domnisoara a devenit in scurt timp cunoscuta mai mult pentru aparitiile de-a dreptul socante pentru societatea Hollywood-ului de atunci, in mod ciudat mai conservator si respectabil decat il stim astazi. Dupa o petrecere de la care a fost data afara pentru ca atragea prea multa atentie, Vikki Dougan a devenit oficial „Spatele”, si se crede ca imaginea ei a inspirat crearea focosului personaj de desene animate, Jessica Rabbit.

 

Rochiile cu spatele gol sunt pur si simplu uimitoare

   

O femeie care stie sa poarte rochii cu spatele gol pur si simplu zapaceste.

Vrei, nu vrei, odata invaluita (sau, mai degraba, dezvaluita) intr-una din aceste tinute, toate privirile se vor indrepta ca la un semnal spre tine, iar in acel moment va trebui sa fii impecabila.

Nu trebuie sa arati altceva decat piele fina si luminoasa, nici macar un milimetru de bretea de sutien sau vreo imperfectiune. Postura trebuie sa fie corecta, armonioasa si increzatoare, excesul de bijuterii este interzis iar parul poate sta prins intr-un coc lejer, chiar daca de regula iti place sa-l lasi desfacut.

Gandeste-te ca, purtand o tinuta cu spatele decupat, nu trebuie sa te preocupe decat intrarea pe care ti-o faci la o petrecere, pentru ca iesirea va fi, cu siguranta, fabuloasa!

 

Missgrey @ May 28, 2017 +