rootfoot

E OK sa porti o rochie rosie la birou?

Astazi incercam sa dam de capat unei dileme cu care femeile se confrunta uneori dimineata, in fata sifonierului: „Ma simt excelent azi. Oare e OK sa port o rochie rosie la birou, sau e o tinuta prea ostentativa?”

 

Rosul este pasional, confera forta si atrage atentia. Il purtam cu placere la petreceri, in club si, in general, atunci cand vrem ca prezenta noastra sa aiba un impact memorabil, insa cand vine vorba de mediul de munca, alegerile vestimentare trebuie sa urmeze reguli diferite, fara sa-ti afecteze insa stilul personal. Hai sa vedem cateva argumente pro si contra purtarii unei rochii rosii stil office la locul de munca.

 

Rosul este o sursa de putere pentru femei intr-un mediu formal

 

O culoare indrazneata asa cum este rosul ajuta femeile sa se evidentieze intr-un mediu dominat de costume negre si bleumarin, asa cum se intampla in mediul organizational. De exemplu, daca o femeie membra a Congresului american poarta o rochie rosie office, va intra cu siguranta in atentia mass-media.

 

Este o metoda stilata de a te impune, si in acelasi timp extrem de feminina, asa ca ar fi o greseala sa nu profitam de ea. Mai ales cand exista numeroase modele de rochii midi rosii (excludem, bineinteles, din start rochiile de seara rosii sau fustele mini rosii la birou), cu croieli in stil conic, care iti vor contura un look de femeie puternica si increzatoare in fortele proprii.

 

Daca ti se pare ca o rochie complet rosie este prea mult, alege modele al caror design integreaza si alte nuante, precum negru, alb sau gri. Combinatiile cromatice de rosu si negru inspira seriozitate, rosu si negru feminitate, iar rosu si gri un rafinament aparte, oricare din ele domolind intensitatea culorii principale. Nu uita ca poti transforma complet o tinuta rosie cu ajutorul accesoriilor. In cazul acesta, pentru birou vei avea grija sa asortezi nuante neutre, cele mai sigure fiind negru si nude.

 

Rochia rosie office poate atrage mai multa atentie decat vrei

 

 

Totusi, e bine sa reflectezi putin inainte sa porti la birou o rochie midi rosie, chiar daca e in stil office, poate chiar cu accente din garderoba masculina, precum niste revere intr-o nuanta contrastanta.

 

Daca stii ca urmeaza o sedinta unde majoritatea participantilor este compusa din persoane de sex feminin, e posibil ca rosul purtat de tine sa le faca sa se simta amenintate. Deasemenea, daca vei participa alaturi de superiorul tau la o intalnire importanta, probabil ca e mai bine sa nu distragi atentia de la el.

 

Asa ca, da, e OK sa porti rochia rosie office la locul de munca, atata vreme cat acorzi putina atentie aspectelor de mai sus.

 

Missgrey @ Nov 23, 2017 +