rootfoot

Accentueaza-ti feminitatea purtand rochii peplum in stil retro

Sa porti rochii peplum in stil retro este o initiativa vestimentara de o nostalgie indrazneata. Peplumul –adica volanul care inconjoara talia- accentueaza formele, confera un plus de feminitate si adauga o nota jucausa tinutei, insa pentru unele femei existenta unui surplus de material plasat in jurul soldurilor pare o idee nastrusnica.

 

Adevarul este ca o rochie peplum care nu tine cont de conformatia ta va avea un efect mai putin avantajos, insa vestea buna este ca exista suficiente tipuri de peplum pentru ca orice femeie sa aiba de unde alege modelul potrivit siluetei sale.

 

Ce rochii peplum alegi ca sa obtii efectul siluetei clepsidra

 

     

    Inspira-te din moda anilor 50 ca sa descoperi cele mai feminine modele de rochii peplum in stil retro, adica cele care accentueaza talia si dau impresia unor solduri pline, seducatoare.

     

    Silueta clepsidra poate fi conturata cu ajutorul unui volan peplum aplicat pe o rochie, insa numai daca este croita in stil conic. Asta inseamna sa eviti rochiile cu partea de jos in forma de A si peplum in talie.

     

    Un peplum voluminos care se termina la jumatatea soldurilor va conferi volum, in timp ce unul delicat, care se termina sub partea cea mai lata a soldurilor va avea un efect optic de subtiere.

     

    Daca ai umerii ingusti, peplumul va amplifica disproportia, asa ca e preferabil sa alegi un model de rochie in stil retro cu maneci bufante ca sa armonizezi proportiile.

     

    Deasemenea, ca sa pari mai inalta si mai subtire intr-o rochie peplum, alege una neagra sau in nuante inchise, iar lungimea fustei  trebuie sa ajunga ori exact deasupra genunchiului, ori imediat dedesubt.

     

    Vezi? Aparent inocentul volan tip peplum este un adevarat maestru strateg cand vine vorba de conturat silueta perfecta. Trebuie doar sa iti cunosti forma corpului si sa alegi rochia peplum cu designul adecvat ca sa obtii mult dorita silueta de clepsidra.

     

    Cum accesorizezi rochia peplum

     

    Avand un detaliu vestimentar cu un impact puternic, rochia peplum se descurca foarte bine si fara prea multe accesorii. Cerceii cu design subtil si, in functie de decolteu, un colier sau un pandantiv vor fi suficiente bijuterii pentru a-ti completa tinuta.

     

    Cand alegi pantofii, tine minte ca linia orizontala a volanului peplum intrerupe practic continuitatea liniilor naturale ale corpului, asa ca evita baretele. fie ca sunt simple, pe glezna, sau in forma de T.

     

    Asadar, ce spui? Ai curajul sa-ti accentuezi feminitatea purtand rochii peplum in stil retro?

     

    Missgrey @ Dec 06, 2017 +