rootfoot

Cat de frumos se vede viata in rochii roz?

Stii cine a descoperit efectul delicios de socant al unei rochii roz?

 

Numele ei este Elsa Schiaparelli, creatoarea de moda care a inceput sa revolutioneze moda de la capatul opus celui pe care-l apucase strans Coco Chanel.

Schiaparelli, spre deosebire de Chanel, a jucat cartea excentricitatii si a suprarealismului si a reusit nu doar sa creeze piese vestimentare extrem de apreciate, ci si sa duca moda intr-o zona a extravagantei necunoscute pana atunci, spargand barierele conservatoare. Ei ii datoram nu doar delicioasele rochii roz, ci si o multime de alte piese, moderne precum salopeta cu buzunare largi sau avangardiste precum manusile cu unghii, palaria-pantof, rochia cu un imprimeu straniu- un homar sau rochia-schelet.

 

„Alunga negrul, arde albastrul, gandeste roz!”

 

   

Indemnul de mai sus provine dintr-un musical american din anul 1957, „Funny Face”, insa intr-o zi calduroasa de vara nu ne vine prea greu sa-l urmam. La urma urmelor,  exista undeva in imaginarul colectiv un exemplu de vara perfecta, care poate fi descrisa astfel: cornete de inghetata, rochii roz vaporoase, multe ore relaxante petrecute alaturi de prieteni si pahare cu licori colorate si racoritoare.

 

Insa nici rozul, oricat ar fi de adorabil, nu e tocmai simplu de purtat.

 

In primul rand, pentru ca sunt muuuuulte feluri de roz. Rozul Elsei Schiaparelli era stralucitor, socant, aprins. Astazi il cunoastem drept roz magenta. Avem, bineinteles, rozul fucsia, foarte des intalnit anul acesta pe podiumurile de moda, dar daca nu indraznesti sa-l imbraci, nicio problema. Poti alege intre rochii elegante roz corai sau rochii roz pudra, ideale pentru aparitii eterice si feminine.



In al doilea rand, din pacate, multe reprezentate ale sexului frumos au purtat in ultimii ani roz in exces, fara sa tina seama de vreo regula de stil, iar acest lucru a adus multe deservicii culorii, care a ajuns sa fie deseori privita cu… teama. Nimeni nu vrea sa arate ca o acadea, nu?

 

Totusi, chiar si rozul poate fi imblanzit ?i purtat intr-o maniera eleganta si sofisticata.

 

Ce accesorii se potrivesc unor rochii roz elegante?

 

Incearca sa urmezi o regula foarte simpla: la rochii roz pastelat porti accesorii in nuante neutre sau pale, precum nude, auriu, argintiu sau gri, iar la rochiile roz aprins poti alatura cu incredere accesorii negre.

 

Deasemenea, tonurile de roz palid se armonizeaza foarte bine cu nuantele metalice, deci cea mai simpla varianta daca alegi sa porti, de exemplu la o nunta, o rochie roz lunga vaporoasa, ar fi sa o accesorizezi cu un clutch de aceeasi nuanta, dar cu straluciri metalice, si cu pantofi nude. Ai mare grija la machiaj! Incearca un look cat mai natural, cu un gloss incolor pe buze si fard in tonuri neutre pe pleoape.

 

Missgrey @ Jul 06, 2017 +