rootfoot

Cand si cum purtam o rochie neagra lunga?

Esti invitata la o ceremonie care marcheaza un moment important din viata unei persoane dragi tie, sau esti chiar tu gazda unui eveniment pretentios. Pentru ca nu stii ce anume ar trebui sa porti, si esti constienta de faptul ca procesul de selectie a unei tinute de ocazie necesita o cantitate de rabdare si timp pe care nu esti dispusa sa o investesti, te hotarasti sa porti rochia neagra lunga preferata. Stii ca intotdeauna te-a salvat din impasuri de acest gen si iti doresti sa impresionezi prin prezenta ta diafana. Chiar daca rochia neagra lunga este un articol vestimentar clasic pentru femei, care avantajeaza orice tip de silueta si se potriveste oricarei ocazii speciale, nu poti sa arati impecabil daca nu cunosti cateva mici reguli care se aplica atunci cand vine vorba de a purta o rochie lunga negra

 

De ce sa alegi rochiile lungi de seara negre?

 

O rochie neagra lunga este potrivita oricarei ocazii. Daca pana acum cativa ani, designerii nu recomandau in niciun caz ca o astfel de piesa vestimentara sa fie purtata la nunti, in ultima perioada a disparut rochie neagra lunga catifea si dantelaaceasta regula. Atata timp cat alegi  un model potrivit, nu ofensezi in niciun caz mirii sau pe oricine altcineva. Astazi, rochiile negre de seara pot fi purtate chiar si la nunti. Chiar daca negrul se numara printre cele mai clasice culori de haine, renumit fiind pentru faptul ca poate fi usor asortat cu orice, trebuie sa stii ca o rochie neagra lunga nu se potriveste absolut oricarei femei. Si nu este vorba despre faptul ca dezavantajeaza din punct de vedere al aparitiei siluetei, ci despre faptul ca unele femei pot sa arate efectiv mai dure sau, pielea lor poate capata un aspect imbatranit, atunci cand poarta astfel de tinute. De aceea, este important ca in momentul in care te hotarasti sa porti o rochie neagra eleganta, sa studiezi cu atentie felul in care iti schimba infatisarea: sa observi daca trasaturile tale ies in evidenta intr-o maniera placuta sau daca acestea devin mai dure si mai ascutite, spre exemplu. Odata ce ai constatat ca rochia in tonuri negre ti se potriveste, asigura-te ca nu iti lipseste niciodata din garderoba.

 

Cum alegi accesoriile pentru o rochie de ocazie neagra?

 

Poarta dresuri inchise la culoare si subtiri pe sub rochia neagra lunga, dar numai in cazul in care tii neaparat. Daca alegi o rochie lunga neagra cu deschizatura pe picior, evita sub orice forma sa porti orice tip de dresuri. Rochia lunga neagra este pretioasa prin definitie si sunt foarte putine accesoriile de care are nevoie pentru a-i spori eleganta. Ai intotdeauna grija sa iti alegi pantofii potriviti, pentru ca ei sunt elementul central care contribuie la completarea si finisarea unei tinute de ocazie reusite. Daca nu ai o inaltime extraordinara, poti purta rochia lunga neagra cu pantofi cu toc foarte inalt, caci se vor potrivi de minune. Cu toate acestea, femeile care sunt suficient de inalte trebuie sa evite sa poarte astfel de pantofi, sau, cel putin, sa aleaga un model cu cativa centimetri in minus, pentru ca stim deja ca unul dintre principalele elemente care fac ca o rochie neagra lunga sa fie atat de speciala si de admirata este crearea iluziei inaltimii. 

O rochie neagra lunga se potriveste de minune cu bijuterii sofisticate, daca sunt purtate in cantitate moderata. Cerceii, bratarile sau brosele din metale pretioase sau in culori rafinate si atent alese pot sa o transforme intr-o tinuta demna de covorul rosu. Daca ai suficienta imaginatie, poti imbina in diverse moduri accesoriile, astfel incat sa obtii un look de invidiat. Sa nu pierzi, insa, din vedere echilibrul si armonia, caracteristici esentiale ale oricarei tinute de ocazie de succes. Un alt artificiu de care te poti folosi atunci cand porti o rochie neagra lunga este cureaua: intotdeauna, o centura subtire iti va pune in evidenta talia si va conferi tinutei tale un aer mult mai diafan si mai elegant. Asigura-te ca accesorizezi tonurile curelei cu tonurile accesoriilor, si vei fi superba. Machiajul trebuie, la randul lui, asortat cu aceste elemente anterior mentionate. Iar in ceea ce priveste coafura, trebuie sa stii ca parul prins intr-un coc elegant sau adunat la spate cat mai simplu si mai de efect, este intotdeauna recomandat atunci cand porti o rochie neagra lunga. Ideea este sa atragi atentia asupra tinutei tale si sa iti lasi trasaturile la vedere, pentru a fi puse in evidenta de vestimentatie si accesorii. 

 

Rochii negre de seara Miss Grey

 

Miss Grey iti recomanda rochia eleganta neagra Enia, confectionata din voal si contine o superba aplicatie aurie in zona pieptului, precum si o centura in aceeasi nuanta. Este o tinuta de ocazie mai mult decat perfecta, datorita pretiozitatii rezultate atat din culoarea clasica asociata cu materialul, cat si din eleganta detaliilor aurii. Accesorizeaza aceasta rochie cu cercei lungi, statement, o bratara fina in aceleasi tonuri si pantofi eleganti cu toc, si vei obtine un look impecabil si multe priviri admirative. 

Pe www.MissGrey.ro, iti poti alege rochia neagra lunga potrivita pentru tine, care sa te transforme in cea mai frumoasa femeie, indiferent de ocazia in care alegi sa o porti. 

Missgrey @ Sep 12, 2014 +