rootfoot

5 reguli de stil pentru petrecerile de sarbatori

Fie ca astepti cu nerabdare si cu garderoba pregatita pentru numeroasele petreceri de sarbatori , fie ca te sperie gandul ca la un moment dat ai putea da gres cu o tinuta nepotrivita, iata o lista cu n reguli de stil de care e bine sa tii seama cand iti stabilesti outfit-urile pentru perioada urmatoare.

 

 

 

Straluceste ca o stea, nu ca un cer plin de stele

 

O nota glamour in tinuta festiva de Craciun sau de Anul Nou e binevenita. Integreaza in vestimentatie nuante metalice, paiete sau texturi lucioase, dar ai grija sa nu exagerezi.

 

Renunta la un outfit scanteietor din cap pana in picioare –care poate parea chiar demodat- in favoarea unei singure piese vestimentare de efect. Daca porti o rochie din paiete, alege accesorii minimale in culori neutre, iar daca porti o rochie cu linii clasice, din texturi simple, adauga accesorii stralucitoare.

 

Nu exagera cu tema festiva

 

Bineinteles ca te bucura foarte mult sarbatoarea Craciunului, dar asta nu e o scuza ca sa porti cercei in forma de ren sau un colier cu un bradut drept pandantiv. In definitiv, sa te imbraci elegant de sarbatori inseamna sa alegi cu gust o rochie de seara potrivita tipului de petrecere: de familie, intre prieteni sau corporatista.

 

Indrazneste sa iesi din zona de confort

 

In orice caz, sezonul sarbatorilor de iarna e perfect ca sa incerci o abordare mai indrazneata a vestimentatiei. Acum poti vedea cum e sa porti paiete, un imprimeu indraznet, dantela transparenta sau un volan tip peplum in talie.

 

Nu te imbraca provocator la petrecerea companiei

 

Chiar daca e o petrecere si inseamna ca o sa te distrezi intr-o masura mai mica sau mai mare, invitatii sunt totusi colegii si superiorii tai de la serviciu. Asta inseamna ca nu e ok sa folosesti petrecerea de sarbatori a companiei drept scuza pentru a te imbraca sexy si provocator.

 

Evita rochiile mulate, in stil creion, in favoarea unora in forma de A, renunta la decolteul generos si la cizmele inalte si mizeaza pe o tinuta mai degraba profesionala, dar cu o nota festiva.

 

Poarta si alte culori in afara de rosu si verde

 

Sigur ca nuantele de rosu si verde nu pot fi detronate din topul culorilor preferate in perioada sarbatorilor de iarna, insa ai sa vezi ca nuantele de albastru cobalt, bleumarin sau gri se comporta la fel de bine intr-o atmosfera festiva. In plus, le vei putea purta si la alte evenimente, nu doar la petrecerea de Revelion sau de Craciun.  

 

Missgrey @ Dec 18, 2017 +