rootfoot

Rochii de cocktail pe care sa le porti la petreceri de nunta

Ti-ai propus ca la urmatoarea petrecere de nunta sa porti o tinuta confortabila si feminina, pe care sa o poti imbraca si cu alte ocazii mai putin formale? Daca nu stii ce alegere vestimentara sa faci pentru a respecta nivelul de eleganta cerut de eveniment si, in acelasi timp, pentru a te asigura ca nu o sa mai cheltui prea mult pe un outfit pe care il vei purta o singura data, inseamna ca ai nevoie de o rochie cocktail.

Rochiile cocktail sunt potrivite pentru orice femeie, indiferent de greutate sau forma corpului, dat fiind faptul ca ii confera purtatoarei o aparitie eleganta, si plina de stil. Rochiile cocktail exista in cele mai variate culori, design-uri si materiale. De asemenea, ele sunt printre cele mai comune piese vestimentare din garderoba unei femei, asta pentru ca exista intr-o mare varietate de modele , la cele mai diverse preturi si atat in mediul online, cat si cel offline.

 

De altfel, rochiile cocktail au fost create avand in vedere functionalitatea si confortul pe care il puteau oferi de-a lungul intregii zile, schimband doar accesoriile in functie de moment si ocazie. Pe la mijlocul secolului trecut, cocktail party-urile au devenit din ce in ce mai populare, iar designerii si femeile au ales drept tinuta cocktail preferata rochia midi, conica sau cu fusta in clos, in stilul american, intotdeauna accesorizata impecabil.

 

 

Astazi, avantajul unei rochii cocktail midi este ca e suficient de eleganta pentru petrecerile cu dress code black-tie, formal si semi-formal, iar acest lucru inseamna ca, in general, la o petrecere de nunta poti purta fara grija unul dintre modelele de rochii cocktail elegante. Daca nu esti cumva invitata sa iei cina la Casa Alba (unde toate femeile trebuie sa poarte, fara exceptie, rochii lungi) atunci, cu putina ingeniozitate, iti poti crea niste tinute ideale pentru o diversitate de ocazii dintr-o singura rochie cocktail si cateva accesorii.

 

Cum alegi rochia de cocktail in functie de momentul din zi al petrecerii de nunta

 

  

Inainte sa iei o decizie in ce priveste tinuta pe care o vei purta la o petrecere de nunta, tine cont si de momentul din zi in care aceasta are loc.

In principiu, vei diferentia tinuta pentru o petrecere de zi de una pentru o petrecere de seara in functie de culoare si tesatura: o rochie in nuante indraznete sau rochie neagra cocktail din dantela brodata pretioasa (poate fi o „little black dress” clasica, accesorizata cu atentie) sunt niste optiuni ideale pentru seara, in timp ce ziua poti miza pe rochii cocktail in nuante pastelate, luminoase, realizate din voal sau dantela fina.

 

  

 

Cum accesorizezi pentru o nunta rochiile de cocktail

 

Sa vorbim mai intai despre pantofii adecvati unei astfel de tinute. Pentru ca petrecerea de nunta este un eveniment incarcat de bucurie, probabil ca nu este o idee buna sa te urci pe tocuri foarte inalte daca nu esti obisnuita. Durerea intiparita pe chipul tau va iesi prea tare in evidenta si unele persoane ar putea crede ca nutresti vreun gand rau la adresa miresei, ceea ce bineinteles ca nu e adevarat. Asa ca profita de faptul ca atunci cand porti rochii de cocktail la o petrecere de nunta, poti alege fie pantofi cu toc, fie niste sandale wedge, fie niste balerini classy. Ba chiar poti alege si niste sandale gladiator, daca esti mai nonconformista si imbraci o rochie cocktail scurta.

In ce priveste bijuteriile, atata vreme cat rochia nu „striga” prea tare printr-un model prea complicat sau prin diverse insertii din texturi sofisticate, aplicatii florale sau paiete, poti sa plusezi o idee in zona mai extravaganta a accesoriilor.

Ai o varietate de optiuni, printre care cerceii impodobiti cu pietre pretioase (pot fi si false, bineinteles, cel mai mult conteaza sa reflecte frumos lumina), colierele indraznete asortate cu cerceii, alese in functie de forma decolteului, lantisoarele discrete cu un pandantiv simplu, bratarile fine, cu pietre pretioase sau perle (care pot inlocui cu success colierele, pentru a evita supraincarcarea tinutei).

Finiseaza tinuta cu un clutch in care nu trebuie sa-ti incapa si altceva in afara de ruj, servetele, telefon si poate inca unul sau doua obiecte personale, neaparat fara lant, ca sa pastrezi un nivel ridicat al rafinamentului, si esti pregatita pentru petrecerea de nunta.

Iar ca bonus, pentru ca ai ales sa porti o rochie de cocktail in locul uneia lungi, pretentioase, o vei putea integra cu usurinta, alegand alte accesorii, si intr-o tinuta pentru o cina romantica, un eveniment monden si, bineinteles, pentru ocazia careia i-a fost harazita inca de la inceput: o petrecere de cocktail.

Missgrey @ Aug 30, 2018 +