rootfoot

Rochiile de mireasa - cum s-au schimbat pe parcursul a 100 de ani?

De la rochiile de mireasa cu guler inalt, la cele vaporoase, cu multe volanase, ale anilor 1910, si pana la rochiile de mireasa voluminoase ale anilor 1980, moda mireselor s-a schimbat radical de-a lungul deceniilor. 

 

Incepand cu anii 1900, regasim in rochiile de mireasa cateva elemente neschimbate in randul rochiilor de mireasa din Occident. Evident, rochiile de mireasa albe au fost intotdeauna favorite (chiar daca, istoric vorbind, acest lucru nu este valabil in permanenta), rochiile de mireasa lungi au ramas in voga, in vreme ce voalurile rochiilor de mireasa s-au mentinut, si ele, ca un accesoriu popular. Insa, la fel ca si in cazul oricarui accesoriu vestimentar, si rochiile de mireasa au evoluat, adaptandu-se la trendurile actuale. 

In videoclipul de mai jos, poti vedea cum Mode experimenteaza 100 de ani de rochii de mireasa, incepand cu o rochie cu guler inalt, din dantela, la moda in anii 1910, si sfarsind cu o rochie de mireasa in trend in 2015: lunga, din dantela, simpla, care urmareste discret liniile corpului, punand in evidenta calitatile naturale ale miresei. Mai devreme in acest an, un infografic ce detalia stilurile celor mai populare rochii de mireasa din istorie, a ajuns viral. Graficul a fost creat de catre Fairmont Hotels and Resorts, si evidentiaza inclusiv schimbarile prin care rochiile de mireasa au trecut in decursul a 100 de ani.

Despre rochiile de mireasa am scris in repetate randuri, si ti-am vorbit despre rochiile de mireasa scurte Miss Grey, dar si despre cum poti sa iti gasesti cele mai frumoase rochii de mireasa din Bucuresti. Este inutil sa precizam de ce iubim rochiile de mireasa - pentru ca sunt un simbol etern al iubirii, marcand in viata fiecarei femei un moment extrem de important. Chiar daca o porti o singura data, rochia de mireasa este aleasa intotdeauna cu cea mai mare atentie, iar timpul si efortul investite in selectarea modelului perfect sunt incomparabile cu celelalte rochii de ocazie pe care le detii in garderoba. O reflectie externa a iubirii, rochiile de mireasa spun povestea unor emotii intense, iar felul in care acestea s-au schimbat pe parcursul istoriei vorbeste despre felul in care oamenii s-au raportat intotdeauna la sentimente, la emotii. Chiar si elementele comune care s-au pastrate in evolutia rochiilor de mireasa aduc ceva simbolic: indiferent de moda, de tendinte, de schimbari, exista lucruri care raman constante, care pastreaza, cumva, Universul in echilibru - iubirea fiind unul dintre acestea; si toate aceste lucruri le poti sesiza privind un clip de 3 minute, in care vizualizezi modelele de rochii de mireasa la moda pe parcursul unui secol. 

Te-ai gandit vreodata, ca, de fapt, ar fi trebuit sa aparitii unei alte epoci? Daca da, te invitam sa ne spui care este stilul tau favorit de rochie de mireasa, din cele pe care tocmai le-ai vizualizat, si de ce. 

Sursa: https://www.huffingtonpost.com/ 

 

 

 

Missgrey @ Oct 01, 2015 +