rootfoot

Rochii turcoaz pentru zile caniculare

Oricat de mult apreciezi culorile neutre, in zilele insorite de vara parca vrei mai mult ca niciodata sa porti tinute vesele, in nuante pastelate. Alegerea unei rochii turcoaz pentru un eveniment special formal, semi-formal sau chiar pentru o ocazie nepretentioasa, devine o optiune extrem de atractiva, care-ti ofera si cateva optiuni de accesorizare inedite.

In plus, nuanta turcoaz, luminoasa si cu un aer exotic, este una dintre preferatele domnisoarelor de onoare. O rochie turcoaz de domnisoara de onoare complimenteaza rochia miresei fara sa o eclipseze si, in acelasi timp, sugereaza o prospetime si un calm aparte.

 

Nuanta unei rochii turcoaz iti aduce noroc

Ai putea crede ca glumesc, dar se spune ca daca porti bijuterii ori haine turcoaz, sau daca iti decorezi casa cu obiecte in aceasta nuanta, vei atrage norocul si multumirea sufleteasca.

anabel turcoaz

De unde si pana unde aceasta legatura stranie intre noroc si rochiile turcoaz? Ei bine, multi credeau ca turcoazul este piatra universala, cu ajutorul careia puteai transcende in planurile superioare.

Turcoazul a fost pretuit ca un simbol al intelepciunii in toate culturile si in toate civilizatiile, piatra pretioasa fiind folosita de razboinici, regi si samani ca talisman norocos. Iar daca celor din vremurile de demult le era aproape imposibil sa vopseasca tesaturile sau obiectele intr-o nuanta perfecta de turcoaz, astazi influenta norocoasa a pietrei semipretioase s-a extins si la piesele vestimentare sau la obiectele decorative.

 

Cum accesorizezi o rochie turcoaz in functie de ocazie?

Combinatia perfecta intre verde si albastru, turcoazul este considerat o culoare rece, ale carei tonuri variaza de la albastrul deschis al cerului, pana la azuriul apelor din insulele tropicale.

Daca porti o rochie turcoaz eleganta la un eveniment formal, ai grija ca bijuteriile sa fie discrete. Cel mai bine s-ar potrivi pentru o astfel de ocazie bijuteriile aurii, argintii sau crem, intr-un design delicat. Evita bijuteriile statement si pe cele prea evidente. 

kora turcoaz

In ce priveste pantofii, iti recomand sa alegi sandale cu barete delicate si toc inalt, in nuante metalice cat mai pale, sau nude.

Bijuteriile indraznete pot fi purtate cu rochii turcoaz elegante la ocaziile informale, precum aniversarile sau petrecerile. Asta inseamna ca poti alege coliere voluminoase, in functie de decolteul rochiei, sau cercei mari. Cat despre culorile recomandate, pe langa cele sugerate mai sus te mai poti orienta si catre griuri sau tonuri inchise de albastru.

La ocaziile informale poti opta pentru varianta sandalelor in aceleasi nuante de auriu, argintiu si nude, sau poti asorta unele in tonuri reci de albastru, verde, violet sau gri. Exista cateva combinatii de efect, si anume o rochie turcoaz si sandale/pantofi in tonuri de rosu, corai sau portocaliu, pe care merita sa le ai in vedere pentru anumite ocazii, cand vrei sa-ti faci o aparitie spectaculoasa.

 

Poarta o rochie turcoaz din voal fronsat la petrecerile verii

Cu siguranta, te asteapta o vara plina. Cateva petreceri cu prietenii, probabil una-doua nunti, cine stie, poate si un botez.

Poti alege pentru unul sau mai multe dintre aceste evenimente o rochie eleganta turcoaz de lungime midi, asa cum este Marina. Realizata din voal fronsat, usor de purtat, cu un design feminin, plin de vitalitate si avantajos pentru silueta, tinuta impresioneaza nu doar prin nuanta luminoasa de turcoaz, ci si prin bordura inedita a fustei.

rochia marina

O poti accesoriza diferit, pentru look-uri adecvate ocaziilor, iar materialul vaporos si liniile fluide o fac potrivita si pentru tinute de zi.

Missgrey @ Jul 19, 2018 +