rootfoot

De Dragobete iubesti in rochii romanesti

Ce este Dragobetele? Traditii si obiceiuri

 

Dragobetele, sarbatorit pe 24 februarie, este cel mai frumos obicei stravechi al romanilor. Tanarul, voinicul si chipesul patron al dragostei vine la ingemanarea lunilor februarie si martie sa pregateasca lumea pentru renastere. Se zice ca e fiul babei Dochia, iar in mitologiile greaca si romana poate fi identificat cu Eros si Cupidon. La noi i se mai spunea ?i „Cap de primavara” sau „Granguru”, iar tinerii, ca sa anunte intreg satul ca-i vreme de sarbatoare, obisnuiau sa strige in gura mare pe uliti „Dragobetele saruta fetele!”.

Logodnicii trebuiau neaparat sa se sarute in aceasta zi, iar daca unei fete ii cazuse cu tronc vreun flacau, trebuia sa faca tot ce-i statea-n puteri ca sa-l vada. Muncile grele erau lasate pentru alte zile, iar tristetea deasemenea. Ca sa nu mai spunem ca niciun barbat nu ar fi indraznit sa supere vreo femeie macar cu o vorbulita! Pasarile erau lasate in pace sa-si vada de imperecheat, iar sacrificarea animalelor era interzisa.

Celebreaza Dragobetele alaturi de persoana iubita, in voie buna si cu pasiune, asa cum iti doresti. Imbraca hainele care te fac sa te simti frumoasa, iar daca asta inseamna sa porti o rochie eleganta care-ti invaluie senzual formele, care surprinde prin detalii inedite si iti captiveaza cu desavarsire partenerul, atunci poart-o cu mandrie si Dragobetele te va inconjura cu iubire tot anul

 

Cum se sarbatoreste Dragobetele?

 

Recomandat este sa sarbatoresti Dragobelete alaturi de persoana iubita, in voie buna si cu insufletire. Chiar daca ai sarbatorit Valentine's Day, intotdeauna e loc pentru mai multa iubire in viata ta si, in ciuda privirilor uluite ale iubitului sau sotului, cu siguranta mereu vei gasi loc in garderoba pentru niste rochii romanesti de calitate, perfecte pentru a celebra si Dragobetele. Ce poate fi mai nimerit decat sa imbraci, in aceasta zi speciala, inchinata zeului dragostei din mitologia romaneasca, o rochie lucrata cu migala intr-un atelier din tara noastra? Desigur, sa primesti complimente si sa te simti admirata si pretuita.

Pentru o petrecere sau o intalnire romantica, la care vrei ca atat tinuta, cat si dispozitia ta sa fie la superlativ, asigura-te ca porti o rochie care sa-ti accentueze frumusetea naturala si in acelasi timp sa sa distinga prin rafinament si originalitate. Nimic mai simplu, daca vei alege unul dintre modelele de rochii romanesti Miss Grey pentru a trai bucuria unei sarbatori autentice.

De Dragobete alege s? fii eleganta si feminina! Si ce poate fi mai feminin, decat o rochie din dantela. Pregateste-te sa iubesti romaneste, alegandu-ti modelul preferat din colectia noastra de rochii din dantela.

Pentru a te simti extraordinar de Dragobete, iti propunem unul dintre modelele noastre remarcabile de rochii romanesti, realizat manual in atelierele din tara. Rochia Ella este confectionata integral din dantela pretioasa brodata manual cu paiete, iar designul floral delicat aminteste gingasia primaverii. Cu o croiala conica, ideala pentru a-ti pune in valoare silueta, modelul contureaza bustul printr-un adorabil decolteu in forma de inima, iar combinatia cromatica de auriu si negru, folosita deseori in motivele costumelor populare din regiunile sudice ale tarii, te va invalui intr-o aura de originalitate si rafinament. Accesorizeaz-o simplu, cu o jacheta neagra croita in stil clasic, cu butoni aurii, si cu o pereche de stilletos.  Nu e nevoie sa apelezi la bijuterii, deoarece intregul aspect al rochiei este deosebit de sofisticat, iar un colier sau niste cercei extravaganti ar incarca inutil tinuta.

 

Rochii rosii: sarbatoreste de Dragobete cu tinute feminine

 

Rochiile rosii sunt un simbol al iubirii si feminitatii. Si ce ocazie mai buna sa le porti decat in luna iubirii? Pe langa faptul ca in februarie celebram de doua ori dragostea - odata de Valentine's Day si a doua oara de Dragobete, inceputurile primaverii sunt si ele motive de sarbatoare care cer tinute pe masura: zilele de 1 si 8 Martie, spre exemplu. Daca nu ti-ai pregatit garderoba pentru aceste saptamani ale iubirii, inca ai timp sa o faci.

Petrecerile si intalnirile cu cei dragi abunda in aceasta perioada, motiv pentru care tu trebuie sa fii pregatita din punct de vedere vestimentar sa acaparezi toate privirile, sa fii in centrul atentiei si sa atragi toaterochie-rosie-scurta complimentele. Alege rochiile rosii si vei obtine toate aceste lucruri fara prea mult efort. Delicate, feminine, seducatoare si foarte vizibile, o rochie scurta rosie va impresiona intotdeauna, oriunde ar fi purtata. Daca reusesti sa alegi stilul potrivit pentru silueta ta, poti purta aceasta bijuterie vestimentara atat la ocaziile formale, cat si la cele informale. Rochiile rosii scurte sunt ideale atat ca tinute de zi, cat si de seara, office sau cocktail. Tot ce trebuie sa faci este sa iti poti alege modelul favorit dintre numeroasele stiluri pe care le ai la dispozitie.

rochie Lucy rosie  Rochie Lorena rosie

De Dragobete, celebram si noi iubirea, recomandandu-ti rochia noastra rosie favorita din cea mai recenta colectie Miss Grey. Confectionata din antic cu maneci din tul cu buline si inimioare, rochia Lucy este alegerea ideala atunci cand iti doresti un look indraznet si feminin. Suficient de discreta pentru a fi purtata la intalnirile de afaceri sau la birou, dar suficient de provocatoare pentru a atrage privirile admirative ale invitatilor oricarei petreceri, rochia rosie midi Lucy nu poate sa lipseasca din garderoba ta de primavara, mai ales in aceasta perioada.

Tu ce rochii preferi in perioada iubirii si a celebrarii primaverii?

Missgrey @ Feb 17, 2020 +