rootfoot

Rochii cocktail versus rochii de seara - cunoaste diferentele!

In momentul in care o femeie isi construieste imaginea pentru diverse aparitii publice de efect, trebuie sa aiba in vedere mai multe aspecte: de la coafura, la accesorii si machiaj. Cel mai important element al unei aparitii de succes, care sa starneasca admiratia tuturor privitorilor, este rochia. Pentru majoritatea ocaziilor, femeile opteaza pentru rochii elegante. Este foarte important, totusi, sa facem diferenta intre rochii de seara (care, in principiu, sunt lungi) si rochii cocktail (care se poarta pana la orele 19:00, si, de regula, sunt scurte si nu exagerat de formale).

Tinutele de ocazie se impart in mai multe categorii. Pentru evenimentele care se desfasoara in timpul zilei, care impun in codul lor vestimentar imbracaminte de ocazie, exista rochia cocktail. In mod obligatoriu, aceasta piesa vestimentara trebuie sa fie lipsita de maneci lungi sau de guler. Spre deosebire de rochia de seara, rochia cocktail nu este la fel de eleganta. Ca design si imagine de ansamblu, tine mai mult inspre o tinuta semi-formala, aflata intre rochia casual, de zi, si rochia eleganta, de seara.

Stim ca trebuie sa purtam o rochie cocktail atunci cand participam la un eveniment care incepe inainte de orele 19:00, si nu dupa.

Rochia Darcy scurta se incadreaza acestui tipar. O poti purta cu incredere la toate ocaziile speciale care impun tinuta eleganta, si care incep in timpul zilei: spre exemplu, petrecerile organizate la birou, in familie, receptii, iesirea intr-un casino sau cina la un restaurant sunt evenimente unde rochia cocktail este solutia ideala.

rochii-cocktail

Rochia Darcy este confectionata din voal de matase rosie; asociat cu aplicatia pretioasa din talie, materialul iti confera un aer elegant, misterios si decent, simultan: exact asa cum ar trebui sa faca orice rochie cocktail.

Spre deosebire de rochia de seara, rochia cocktail nu are prea multe detalii: unul singur, care sa atraga atentia, este suficient. Lungimea, in general, se situeaza deasupra genunchiului. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca, daca design-ul rochiei presupune ca partea de jos sa fie vaporoasa, atunci partea de sus trebuie sa fie mulata. Aceeasi regula se aplica si pentru situatia opusa.

In ceea ce priveste rochia de seara, principala sa caracteristica este aceea ca se poarta intotdeauna la ocazii si evenimente speciale care se desfasoara seara, dupa orele 19:00. Ca regula generala, pentru confectionarea acestui tip de tinuta de ocazie se folosesc intotdeauna materiale fine, elegante. Dantela, tull-ul, catifeaua sau matasea naturala sunt doar cateva exemple.

Prin comparatie cu rochia cocktail, rochia de seara trebuie sa fie lunga (evident, poti purta si rochii de seara scurte, daca stii sa alegi cu atentie modelul si consideri ca aparitia ta ar fi mai de efect in acest fel). Cu toate astea, insa, lungimea, paleta cromatica, modelul, textura si detaliile sunt elemente esentiale care definesc eleganta si stilul rochiei de seara.

rochii-de-seara

Rochia albastra Loris, croita din voal de matase albastru marin si cu bustul confectionat din dantela, este un model clasic de  rochie de seara. Se evidentiaza prin eleganta, stil si femininate, caracteristici care reies atat din deisgn, cat si din culoare si materiale.

Pentru ceremonii deosebite, nunti, botezuri, baluri sau banchete care se desfasoara in locatii pretentioase, precum si pentru orice alt tip de eveniment care impune un dress code de ocazie, iti recomandam sa o porti. Cu siguranta nu vei avea nicio sansa sa dezamagesti!

Accesand www.MissGrey.ro, ai posibilitatea de a-ti alege rochii cocktail sau rochii de seara care sa te transforme intr-o adevarata reprezentanta a elegantei si feminintatii.

Missgrey @ Aug 12, 2014 +